ONGEZUURDE KOEKEN - matzes

Het was weer tijd voor een recept, maar aangezien de drukte deze week zocht ik iets makkelijks. Uiteindelijk was ik er iets langer mee bezig (het bakken in een pan vergt geduld), maar het was geslaagd, eenvoudig en leuk.

Wat heb ik nodig?
*200 gram bloem + wat extra *2 el olijfolie *1 tl zeezout *max. 100 milliliter water *een vork *koekenpan en *een deegroller


Daar hoef ik niet eens boodschappen voor te doen! En nu?

*Kneed de ingrediƫnten tot een 'taai' deeg, dat niet aan je handen plakt. Voeg daarom niet meteen al het water toe.
*Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol die met de deegroller plat. Prik er met een vork gaatjes in.
*Bak de koeken aan beide zijden in de pan, zonder boter of olie, op hoog vuur. (Of in de voorverwarmde oven op een ingevette bakplaat, 10 minuten op 250 °C)

Nog tips?
*Je kunt de koeken met een hartige dip (of gewoon smeerkaas) serveren of lekker volsmeren met agarvesiroop bijvoorbeeld. Of voor de 'slechteren' onder ons; roomboter met suiker... Eindeloze variaties mogelijk!
*Meng in het deeg wat knoflook, zaadjes of kruiden voor meer smaak.

1 opmerking:

  1. dit is een leuke! denk aan tortilla dipje erbij maken :D
    yummie

    BeantwoordenVerwijderen