Gisteren was het feest. Veel gezelligheid, cadeaus, verwennerij en drukte voor onze tweejarige zoon. Nu ligt het arme ventje met hoge koorts kreunend op de bank; kan'die niet eens spelen met z'n nieuwe aanwinsten.
Dat is het leven.

Ik zat zo eens te filosoferen en ik bedacht dat het er niet toe doet hoe oud je bent, hoe de situatie is en wat je bezighoudt... Het enige wat er altijd toe doet is liefde. En liefde ontvangen kan alleen als liefde gegeven wordt. En liefde is pas echte liefde als het in elke situatie stand houdt.

'En nu blijft geloof, hoop en liefde, deze drie; doch de meeste van deze is de liefde.' 1 Korinthe 13:13

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je mooie reactie op mijn blog! Ben direct even een kijkje gaan nemen op jouw leuke blog. Je hebt er een volger bij hoor! Beterschap voor je kleine mannetje. Moederliefde is in zo'n geval het beste medicijn! Lieve groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, zo zielig... Veel beterschap! En natuurlijk nog van harte mijn zijn tweede verjaardag. Liefs, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met je mannetje! En wat sneu dat hij nu ziek is... Beterschap, hopelijk is hij snel weer opgeknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem18.3.13

  Nog van harte met je kleine man, hopelijk weer een beetje opgeknapt inmiddels. Mooi gefilosofeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi tekst, werd op ons trouwen voorgelezen.
  lees dat je ventje nog steeds ziek is, beterschap hoor! En je fb er al uitgegooid ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je zoon-die-al-hele-zinnen-spreekt;-)! Hopelijk is hij ondertussen opgeknapt. Niks aan, die griep. Wij hadden er ook last van.

  BeantwoordenVerwijderen