TOMAAT-COURGETTE met vis en rijst

Hoog tijd voor wat recepten, dat is al veel te lang geleden.
Bij deze één van mijn favorieten. Heel, heel, heel gezond en makkelijk te bereiden. En lekker, da's toch ook belangrijk.

Wat heb ik nodig voor twee personen?
*twee eetlepels olijfolie *driekwart courgette *drie tomaten *teentje knoflook *peper en zout uit de molen *basilicum *rijst *vis (zie tips) twee pannen *een vergiet *spatel en *mes

Hoe bereid ik het?
*Zet een pan met water op voor de rijst en kook de rijst zo'n acht minuten *Snijd de courgettte, tomaat én knoflook in blokjes (knoflook iets fijner natuurlijk; pers de knoflook niet, daar ga je van stinken!), roerbak dit in de pan, met de kruiden, ongeveer even lang als de rijst. Voeg op het laatst een blikje tonijn (uit blik, op olie; maar die olie wel eerst 'afgieten') toe.
*Giet de rijst af en serveer de groenten met de rijst.

Nog tips?
*Als je vis uit blik gebruikt, kun je de olie die je 'afgiet' ook gebruiken om in te roerbakken in plaats van de olijfolie.
*Probeer andere soorten vis, varieer met het verwerken (oven, aparte pan of toch mee roerbakken).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen