Wat een heerlijkheid, die zomerse temperaturen en het 'buitenleven'! Zoonlief speelde de hele morgen onafgebroken met water en stoepkrijt, viel tussen de middag uitgeput en met rode wangen in slaap zodat zijn moeder ook even kan dutten om na zijn slaapje weer vrolijk verder te spelen. We kijken wat beteuterd naar de gisteren gezeemde ramen die alweer volgespetterd zijn, maar dat liever dan gedram en gejengel en gehang van een peuterpuber die zich verveelt.
Verder lekker huishoudelijk bezig, het ritme zit er weer bijna helemaal in en we kijken uit naar de echte vakantie, als manlief straks vier(!) weken vrij heeft.
Morgen een dagje naar huis (want zo voelt het na al die jaren nog), 'oma' zal vast het badje voor zoonlief klaarzetten. Nog even een wasje draaien en te drogen hangen. Telefoontje doen naar deze en gene. Boekje halen, eten koken - maar wat, met deze hitte!? - en lekker vroeg m'n bed in...
Het is gewoon zo; als de zon schijnt ben je tot meer in staat, kan ik beter genieten en lijkt alles wat makkelijker, fijner en mooier. Dus we absorberen hier de vitamine D met volle teugen.
'Tuterdetuut,' zou juffrouw Mier zeggen.

1 opmerking:

  1. Een zwembadje doet het altijd goed met dit weer! Die van ons zijn het jip en janneke badje ontgroeit dus van het weekend is er een groter maatje gearriveerd waar de dametjes ook echt de hele dag veel plezier in beleven. Vandaag ben ik hier de herrie en rotzooi ontvlucht (vanwege verbouwing zolder) en een dagje aan het strand vertoeft! Veel plezier bij je moeder! Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen