05022014 | er was eens een... toegewijde huisvrouw

toegewijde huisvrouw | door mijn zusje Liesbet


Even heel diepzinnig allemaal vandaag. Dus als je er niet voor in de stemming bent, gewoon helemaal naar beneden scrollen; laatste alinea. ;p

Een tijd terug had ik een soort post-puberale-midlifecrisis. Ik zat heel zielig op de bank. Alleen. Piekerend. Twijfelend. Zonder enig perspectief. Dacht ik.
En waar maakte ik me dan druk om, hè? Ik had toch niets te klagen; Verliefd, verloofd getrouwd. Fantastische huwelijksreis volgens het boekje naar de andere kant van de wereld. Gezondheid, inkomen. auto, familie, vrienden... Huisje-Boompje en binnenkort een Beestje (zwanger, op de echo zagen we een enorme apenkaak). Echt, ik had werkelijk niets te klagen. Maar ik was zo somber als wat en dat gaf me dan ook nog eens een schuldgevoel, want ik zat te klagen en hád niets te klagen. 

Kernprobleem? Eentje waar wel meer vrouwen mee rondlopen. Wat is de juiste balans tussen.... - en nu
zijn we op het punt waar ik het eigenlijk over wilde hebben - ik herhaal; de juiste balans tussen mezelf, de vrouw van en de moeder van en de werknemer en nog zo'n duizend-en-één andere rollen die een mens kan bekleden.
Pieker. Tob. Peins. Toen... vzwtjieblajkdjsbcksdbcebckcnsiwdzzzzzzzpppp  (= lang verhaal; doorspoelen... ) Dus.
Noem het de zoektocht van een gewone vrouw ;) Ik houd niet van sleur, maar als niet werkende, fulltime vrouw-van en 'stay-at-home-mother' is dat best moeilijk. Ik wil niet zeggen dat de muren op me afkomen. Maar dat kwamen ze wel. Ik wil me niet een nietsnut voelen voor de maatschappij. Maar zo voelde het wel. (Zo niet een nietsnut, dan wel buitengesloten van het zgn. normale leven.)
We zijn nu zo'n drie jaar verder. Ik ben niet de geëmancipeerde vrouw die de 'grote boze buitenwereld' van mij wil zien. Ik ben de toegewijde huisvrouw, zoals meneer van Dale die ziet;
huis·vrouw (de; v; meervoud: huisvrouwen) 1 vrouw die in een gezin voor het huishouden zorgt
Ik voel me nog steeds beledigd door mevrouw Bussemaker die beweert dat ik teer op de zak van mijn man. En ook door die ene (verre) buurman die zegt dat ik altijd vakantie heb. Laat mevrouw B. zich maar eens druk maken om die meisjes die broodmager en gefotoshopt moeten zorgen voor betere verkoopcijfers, bijvoorbeeld. En de buurman is bij deze uitgenodigd om mee te draaien in de 24-ours-bussiness hier ter plaatse. En zo, lieve mensen, heb ik het plan gevat om te schrijven over deze vrouw. Zo af en toe eens. Voor mezelf en voor jullie. Wordt vervolgd.

4 opmerkingen: