25022014 | het moederfront

interview | het Moederfront

tijdschrift Margriet More | (h)eerlijk leven

spoorwegmuseum | Utrecht


Waar hadden we het ook alweer over? O ja, de strijd van elke vrouw. Die balans. Niet de huisvrouw 'in touw', maar 'op het touw', denk ik wel eens. Ik ben afgelopen dagen weer aan het koorddansen geweest. Paar daagjes bij mijn moeder geweest - die zelfs van de lunch een feestje maakte, ondanks mijn sapvasten. En bij het spoorwegmuseum met man en kinderen, maar daarover later meer. Ook vond er een interview plaats met het Moederfront.

Het moederfront klinkt toch aardig strijdlustig, dacht ik zo. Maar er valt ook een lans te breken voor 'nietsnuttende' moeders - waarvan ik een voorbeeld ben.
Soms klinkt het misschien alsof ik alleen maar op pad ben of visite heb en koekjes bak. Nee-nee, helaas niet het geval met uitzondering van vanmorgen. Ik wil met alle liefde beschrijven hoe ik de wc-bril urinevrij maak of op mijn knieën over de houten vloer kruip om de stofvlokken onder het bed te verwijderen met een brullende stofzuiger, terwijl Lev zijn knuffelverzameling van de trap werpt en Leah Nore boven het geluid van de stofzuiger, de telefoon en de cd uit probeert te komen omdat ze in haar luier gepoept heeft... Maar dat is nou eenmaal niet iets waar anderen op zitten te wachten - of het is dat je dankbaar bent voor de herkenning en erkenning...

Maar goed. Het moederfront dus. Ik ben benieuwd wat je vindt van het interview. Laat je het me weten? En... hoe ziet jouw loopgraaf eruit? Vergeet ik nog bijna te melden dat die Margriet More echt inspirerend en leerzaam is (wat is het verschil tussen biologisch en ecologisch? Nou, dat bedoel ik dus...)

8 opmerkingen:

 1. Wat een gewèldig interview. Echt prachtig en herkenbaar beschreven!

  Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Fijn om te horen dat het herkenbaar is. Herkenning is ook een beetje erkenning toch? Inspirerende blog heb je.

   Verwijderen
 2. Anoniem27.2.14

  Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Jij ook. Er gaat een wereld voor me open nu ik zoveel mede-christenbloggers tegenkom!

   Verwijderen
 3. Maaike27.2.14

  Wat een leuk interview op de website van het moederfront. Erg leuk om te lezen en heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat ik je blog ontdekt heb! Mooi interview ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen