05032014 | veertig dagen

40-dagen app

Ooit las ik in een column over een vrouw die een boekje had geschreven over allerlei feestdagen met leuke knutseltips daarbij. Het was volgens haar belangrijk dat een kind wel zo'n beetje wist waar de vrije dagen vandaan kwamen. Pasen bijvoorbeeld. Dat was van de lente, de paashaas met haar paaseieren en volgens mij ook Paaseiland. Dat is niet wat wij onze kinderen leren.

Pasen is het feest van de opstanding van Jezus. De Goede Vrijdag daarvoor is de dag waarop we stilstaan bij Zijn kruisdood. En de zeven weken daarvoor noemen we de lijdensweken, die vandaag beginnen. Dat zijn veertig dagen bezinning voor het Pasen, net zoals advent de weken vol verwachting zijn naar Jezus' geboorte. Overigens zijn het eigenlijk zesenveertig dagen, maar de zondagen tellen niet mee.
 Hier enkele tips voor het bezinnen tijdens deze veertig dagen. Zo heb je een app, boeken (ik lees op dit moment 'Honger naar God' over vasten van John Piper) en een erg mooi boekje is 'Het leven van Maria Magdalena' van ds. C. Harink. Voor kinderen is er het boekje 'Wijzer op weg naar het Paasfeest' van Andrea van Hartingsveldt - Moree. En deze cd is erg mooi. Komende tijd hoop ik wat meer over dit onderwerp te schrijven.
Vieren jullie de christelijke feestdagen en zo ja, op welke manier dan? Een goede en gezegende tijd toegewenst!

3 opmerkingen:

 1. Wij vieren de christelijke feestdagen! Voor onszelf zijn we nog op zoek naar een manier om er dagelijks bij stil te staan. Ik denk dat het een leesrooster wordt, en de app lijkt me ook wel wat. Het is in ieder geval fijn en goed om een voorbereidingstijd te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7.3.14

  Goed geschreven! Ik vier de Christelijke feestdagen en vind het ook heel belangrijk dat kinderen weten waar ze vandaan komen. Weg met de paashaas wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi
  hier een mooie link
  http://www.eo.nl/magazines/eva/artikel-detail/artikel/vasten-met-eva/
  van de vastenkalender die ik bij de Eva kreeg vorige week. ik gebruik hem, erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen