10042014 | groen doenIk heb er al een poosje over willen schrijven. Vandaag is het zover. Groen. Eigenlijk niet mijn kleur, moet ik bekennen. Maar ik word steeds groener. 
Wanneer het precies begonnen is, weet ik niet. Ik denk zo'n vijf jaar geleden. Ik ben altijd al wel een dromer en idealist geweest, maar toen besefte ik steeds meer dat ik welvarend, materialistisch en ongezond leefde. Dat klinkt misschien overdreven, maar ik doe nou eenmaal graag overdreven ;) Toen ik vier jaar geleden trouwde, veranderde er sowieso het een en ander. Dan moet je ineens je eigen boontjes doppen. Nou, dat hebben we geweten. Financiën, boodschappen doen en koken, je eigen programma en koers bepalen. Omdat we na elf maanden ook 'papa en mama' waren, dachten we al snel diep na over de toekomst. Je bent je dan nog bewuster van de wereld om je heen en de verantwoordelijkheid die je draagt. Ik stopte onder andere met werken.

Wat ook zeker meespeelde waren mijn lichamelijke klachten. Ik was altijd al wel snel moe of duizelig. Maar steeds meer kreeg ik last van mijn maag en darmen. 
Voíla. Dan gaan er een aantal knoppen om. 
Onlangs besloten we al door de weeks af te wassen, in plaats van de vaatwasser te gebruiken. We halen onze groenten bij de pluktuin en eten heel weinig vlees. Om maar wat te noemen. Hmja, dat korter douchen wil nog niet lukken, dat is toch wel zo heerlijk aangenaam... Ik hoop er in de toekomst wat meer over te schrijven. 

Om alvast wat in de stemming te komen, hier alvast een voorproefje; Green Evelien. Samengevat; ze doucht niet en heeft een verbruik van water en stroom waar menigeen jaloers op kan zijn. Wat ik vooral mooi vind, is dat ze door hun weinige onkosten ook minder financiële druk hebben en dus beide vijf dagen per week bij de kinderen kunnen zijn. Wow. Ik staar naar mijn elektrische tandenborstel. Klauwenvol met geld gekost. Stroomverbruik sijpelt door het snoertje... Vergeleken bij deze 'donkergroene' aardbolbewoonster verbleek ik. Lichtgroen. Noem mijn levensstijl dan maar lichtgroen.

1 opmerking:

  1. Ja, het is Gods geweldig, gewèldig mooie schepping waar we zomaar in mogen leven, die we mogen bewonderen, koesteren.
    Waar we heel zuinig op mogen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen