24072014 | de echte souvenirs

Veren verzamelen,  inlijsten en borduren, geraapte kiezels in een glazen pot doen of beschilderen, zomaar wat ideetjes voor goedkope en heel waardevolle souvenirs. Mocht je een regendag hebben, dan kun je meteen wat leuks doen met je vondsten, zoals een collage maken of een uitzicht tekenen. Helemaal af met een beetje waterverf. Heerlijk om na de vakantie je souvenirs uit te stallen. En dat hoeft niet alleen als je op vakantie bent, je kunt tijdens een boswandeling of bezoekje bij je ouders - om maar wat te noemen - ook leuke schatten vinden. Hier een leuke site met 'jaszakschatten' om alvast wat inspiratie op te doen. Kinderen vinden het heerlijk om te verzamelen. En grote mensen ook ;) Het geeft een wandeling meteen een andere invulling, maar vergeet niet om je heen te kijken, hè?
De allermooiste vondsten kun je in een weckpot bewaren of onder een glazen stolp (die je ook gerust van een omgekeerd glazen potje kan maken). Mijn ouders hebben een 'rariteitenkabinet'; een kast vol potjes, schelpen, scherven en beeldjes uit alle windstreken. Zo'n leuk gezicht!

Nog een (vakantie)tip; neem een bepaald object in gedachten en maak daar foto's van. Sleutels, hang- en sluitwerk, deuren, schommels, bloembakken, maar ook details van bijvoorbeeld klederdracht of schilderijtjes, omheiningen, benen of voeten (levert serieus hele leuke plaatjes op), enzovoorts. Maak er een mooie collage van en je hebt een prachtige - zeer originele - eigen herinnering. En dat zijn de echte souvenirs. Toch?


2 opmerkingen:

  1. Leuke ideen... Ik wil eigenlijk nog eens zo'n ouderwetse letterbak voor aan de muur... Daar kunnen dan ook zulke herinneringen in ;)

    BeantwoordenVerwijderen