21082014 | oost, west... 

... thuis best. We hebben genoten, afgezien van het feit dat ik op een heel gezellige zaterdagavond de longen uit mijn lijf heb gegild toen ik struikelde over een rat in ons nostalgische vakantiehuisje. 

Dat heerlijk langzame leven; gewoon een beetje aanrommelen in de morgen, de natuur in of cultuur snuiven in een stad. Mijn mobiel viel op de eerste dag uit en ik heb 'm niet meer opgeladen ook. Helemaal prima. En na de warme zon, de prachtige uitzichten, het heerlijke eten, de schilderachtige dorpjes en niet te vergeten het ontspannen samenzijn, is het allerdaagse leven zelfs weer aantrekkelijk. Gewoontedier. Goed om er even uit te zijn geweest. Goed om weer terug te zijn.

Het is een ongelijke strijd. Aan de ene kant de luxe om om deze manier vakantie te kunnen houden; de rust en vrijheid, de reis, de verre landen; zo veel te zien en te doen. En aan de andere kant de luxe van het eigen huis, zonder hopeloos douchegordijn, ongedierte of stinkende was en waar je gewoon twee pitten tegelijk aan kunt zetten zonder dat de stoppen doorslaan. Zoals ik al zei; Goed om er even uit te zijn geweest, zo met z'n viertjes. En goed om weer terug te zijn. 

Ik ga nog even nagenieten met de foto's. En dan ga ik weer fijn schrijven, want dat heb ik echt gemist.

2 opmerkingen: