29122014 | interne verhuizing


Met een derde op komst besloten we niet de hele zolder te verbouwen, maar Lev en Leah Nore bij elkaar op de kamer te leggen. En dus werd alles rigoureus geschilderd. En ja, dat hebben we een half jaar geleden ook nog gedaan in die kamer... klik.
En ik kan daar zo van genieten hè, dat veranderen en inrichten en schuiven... Meteen even de luie spieren aan het werk gezet tussen de feestdagen door.

De kast werd 'Sienna Yellow' (hulde aan Annie Sloan en haar fantastische verf) en voor de rest niet veel nieuws. Een bed met matras voor Lev via marktplaats (blijft handig), wat nieuw beddengoed bij de IKEA (ook al zo'n fijne winkel). Dat is dan driewerf hoera. 

Lev slaapt al op de kamer en hij vindt het heerlijk. Het ledikant en de commode staan nu in het kleine kamertje, waar Lev sliep. Aangezien Leah Nore ziek is, zullen we haar maar niet proberen in een peuterbed te laten slapen. Dat wordt nog wat. Ik las bij een andere mama al over dit dilemma; hoe leer je kinderen rustig bij elkaar te slapen in één kamer? De lol is er hopelijk een keer vanaf. Maar dan rest ons nog de vraag hoe dochterlief in bed blijft, als ze niet meer 'gekooid' ligt.
Lev was iets ouder en we hebben het toen als volgt gedaan; We kwamen eens 's avonds laat thuis. Lev werd slaapdronken uit de auto getild en even slaapdronken in bed gelegd. Zijn peuterbed. Hij had niets in de gaten en pas de volgende morgen besefte hij waar hij lag. Natuurlijk klom hij er meteen uit om zijn knuffelverzameling over de grond te strooien en in de kastjes te kijken. Ik weet eigenlijk niet eens meer of hij toen al zelf de deur open kon doen, volgens mij wel. Vreemd genoeg heeft hij dat eigenlijk nooit gedaan. Hopelijk gaat dat met Leah Nore net zo.
Sterker nog, hij vroeg gisteren of hij ook vanuit zijn nieuwe kamer zelf naar de badkamer mocht om naar het toilet te gaan 'als het nog nacht is'. 
Was hij altijd maar zo voorbeeldig. Onlangs waren we bij een zus en zwager en lagen ze samen op een kamer; zij in het campingbed, hij in het grote bed. 'Zorg maar voor Leah Nore,' zeiden we, want ze huilde nogal en als ze dan zijn stem hoort, kalmeert ze wat.
Als we vertrekken roept Reint me naar boven. Daar tref ik Lev aan; prinsheerlijk onder een dikke deken... én het dekentje van Leah Nore. Leah Nore ligt nog net niet te rillen van de kou. Lev verklaart nader; 'Lev ging een lekker holletje maken.' 

Voorlopig ligt Leah Nore in de kleine kamer in het ledikant. In het voorjaar - ze is dan net even wat ouder - gaan we het een keertje proberen. En wie weet hoeft zij niet te wennen, maar is het haar broer die nog wat moet leren. Als ze bijvoorbeeld aan 'zijn tafel zijn puzzel' gaat zitten maken. 
Of wij moeten vreselijk wennen. Als we straks niet twee, maar drie kleintjes tegelijk aan moeten kleden. Gelukkig is het nog niet zover. Dan hebben we nog zoveel tijd om ons voor te bereiden en te wennen...

En dan te bedenken dat Maria en Jozef alleen maar wat doeken hadden en een kribbe. In een stal. Misschien moet ik me niet zo druk maken. Kan ik nog wat van onze zoon leren die gisteren dankt na het eten; '...voor papa's werk en voor de nieuwe kamer en de nieuwe vos en het nieuwe bed en papa ging alles verven...' 

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er mooi uit op de foto's. Super netjes. Leuk, die vos op foto 6. Zou je heel wat verhaaltjes over kunnen vertellen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! ziet er weer mooi uit...wat een gedoe altijd he, weer alles op zijn plek krijgen.. maar geeft ook altijd weer veel voldoening. Hier ging vandaag de kerstboom eruit en gelijk het halve huis verbouwt... ;)

    BeantwoordenVerwijderen