22012015 | nog één nachtje slapen

Morgen hoop ik zevenentwintig - let wel zeven-en-twintig - te worden. Wat een guppie hè? En dat is dan getrouwd, met een derde kind op komst. Zoals ik pas hoorde; "Zo jong en dan al zo'n groot gezin!" Kom op zeg, ik ben toch geen uitzondering? Lees ik tot mijn verbijstering ergens op het wereldwijde web dat ik als jonge huisvrouw dus officieel mijn leven vergooid heb. Ha!

Ik bak lekker een taart om dat te vieren. De carrotcake van Pauline (ja alweer en alweer van Pauline). En om tot rust de komen (de kindertjes liggen knock out in bed) haak ik ijverig verder aan mijn mandje. Wordt het niet enig? En wat vind je van de bordtekening die ik maakte, voor mezelf? Als een kind zo blij. 

Ach ja. Ik heb zo mijn momenten dat ik denk; waar doe ik het allemaal voor?! Maar laten we wel wezen; dat ligt soms aan mezelf en het is ook lang niet altijd zo. Er is nog zoveel meer om dankbaar voor te zijn en van te genieten. Dus ga ik dat morgen doen. Met het voornemen een ideale balans te vinden tussen de gastvrouw uithangen en zelf jarig zijn. Want dat is bijna een levenskunst. Het bakken van de tweede taart heb ik al uitbesteed aan mijn grote zus. Dat is haar wel toevertrouwd. Iemand verder nog tips? 

Ps. Pipperdepip. Ik ben nog zo'n duizend boodschappen vergeten!

8 opmerkingen:

 1. Omdat ik er morgen vast niet aan denk (ik vergeet ook nogal eens wat) wens ik je, als stille maar trouwe volger, alvast een heel fijne verjaardag!! Geniet er maar van dat je zo jong moeder bent. Echt, dat is zo'n leuke tijd. Ik was net zo oud als jou toen ik zwanger was van de derde. Jammer genoeg kregen we er niet meer, ik wilde graag een echt groot gezin. Dus: Van harte gefeliciteerd en een heel fijne dag met man, kinderen en visite!!
  Hartelijke groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, en je mandje wordt erg leuk. Je hebt trouwens ook een leuke keuken ;-) Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd en laat je niets aanpraten. Met 28 had ik er drie.
  En nu een schare kleinkinderen waar ik fit en jong genoeg voor ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haa,
  Alvast van harte met je 27ste verjaardag! We zijn even jong :-) en de derde kreeg ik vlak na m'n 26ste...ach, als je jong bent kun je meer hebben zeggen ze toch? Haha! Ik was begin van de maand jarig, mijn tip: als iemand aanbied iets te doen, gelijk ja zeggen. T is zo leuk om ook even met je visite gezellig te zijn..!
  Hele fijne dag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alvast gefeliciteerd, wat lekker jong nog. Mooie keuken heb je en idem keteltje! Geniet van de taart, Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne verjaardag. Laat niemand zeggen dat jij je leven vergooid, Bekijk het maar eens vanuit hemels perspectief.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd!!
  en je leven vergooien?... niks van aantrekken... want niemand kan voor jou bepalen of je je leven vergooid... Werd ook tegen mij gezegd toen ik op mijn 19e ging trouwen.. tot nu toe nog nooit spijt van gehad :)
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem24.1.15

  Jaren geleden is ons gezin de keuze gemaakt dat mijn man stopte met werken om voor de kinderen te zorgen en ik werd kostwinner. Alleen jij en je man kunnen die keuze voor jullie gezin maken. Als je daarnaast kijkt naar alle eisen die er (terecht) aan peuter/kleuter/schoonmaak/medisch/verzorgend/management/administratief personeel gesteld worden, Zou dan 'thuis' vrouw een domme keuze zijn??? Of weggooien van je dure opleiding?? Echt niet, Geniet van je keuze, geniet van je kinderen. En een fijne verjaardag! JBR

  BeantwoordenVerwijderen