09032015 | wol, woller, wolligst
Zoals ik al zei; ik ben ik een wolwinkel geweest tijdens onze vakantie is Oostenrijk. Regensburger, Ă–tztaler Schafwollzentrum welteverstaan. Klik hier voor hun website en gegevens, mocht je nog eens in de buurt komen en ook een bezoekje willen brengen aan dat geweldige 'schafwollzentrum'.

Zodra we aankwamen en langs het pand reden - we waren veel te vroeg - riep ik; daar wil ik naartoe! Op de laatste dag ben ik gaan kijken. Maar het was nog leuker dan de buitenkant deed vermoeden. Niet alleen een winkel met wol en wolproducten, maar een compleet mini-fabriek was er te vinden. 

Een vrouw was met de hand een vloerkleed aan het afwerken (dat zag er overigens uit alsof het zwaar werk was) en een paar meter verderop klapte een weefmachine dicht. Overal dansten de pluizen wol - al dan niet geverfd - en ik werd er wol- eh... dol-enthousiast van.
"Kan ich weiter gehen?" vroeg ik in m'n allerbeste Duits en de vrouw knikte alsof het de gewoonste zaak van de wereld was om als klant zo tussen alle bedrijvigheid door te lopen.
Ik zag zakken wol, heel veel zakken wol. Dikke strengen geverfde lontwol en grote balen grove, , onbewerkte wol met het stro er nog in. Machines om garen mee te maken, machines die geverfde wol kaarden tot er een lange staart oranje lontwol (dat gebruik ik voor de workshops) 'ontstond'... Zo leuk om te zien!

We dwaalden wat rond in de winkel en kochten er wat cadeautjes voor het thuisfront. Ik was er niet weg te slaan. Gelukkig hebben we de foto's nog. En ik heb weer een heleboel inspiratie opgedaan. Leuk om weer door te geven tijdens de workshops.

Ps. Morgen, 10 maart, opent Twinkeltje haar deuren weer. Ik ben er de hele dag aanwezig en geef 's middags mini-workshops vilten. En volgende week dinsdag, 17 maart, hoop ik een viltworkshop in de avond te verzorgen; klik hier voor meer informatie. Welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten