30042015 | oranje kringloopgeluk

Ik stel voor dat we het Oranjedag noemen. Ik verspreek me nog elke keer. Geen koninginnedag, maar koningsdag. Overigens over vijftig jaar weer koninginnedag, waarschijnlijk.
Sneu dat een aantal toeristen de verandering ook nog niet helemaal door hadden en vandaag bij het VVV in Amsterdam vroegen naar de activiteiten in de stad. Hopelijk hebben ze er toch nog een leuk dagje van kunnen maken en viel de teleurstelling mee. 

Ik kan me ergeren aan de mensen die zich dagen van te voren ergeren aan het 'rotweer' wat eraan komt. Het weer op vrijdag - met de Koningsspelen - was heerlijk en op Koningsdag viel het ook alles mee. Zo zie je maar weer.

Wij zijn van een heleboel oude spullen af - ik blijf me voor de derde keer op rij verbazen over wat je allemaal verzamelt in een jaar tijd - en we hebben nog wat leuks binnen kunnen slepen voor de kinderen. (Alhoewel... leuks? Lev heeft een speelgoeddecoupeerzaag die enorm veel herrie maakt. Hopen dat de batterij snel leeg is...) Leah Nore is gelukkig gemaakt met een oud poppenbedje, zeer nostalgisch. Ik ga nog even het matrasje en hemeltje pimpen en dan is het helemaal af. Ikzelf kocht een oranje mok, emaille. Past leuk bij een kannetje wat ik nog heb. 

Zo'n vrijmarkt en spelletjesmorgen zijn van die tradities in Nederland die ik echt kan waarderen. De feesthoudende menigte - met hoofdpijnmuziek en een heleboel sterke drank - op zo'n dag overigens niet. Maar dat zal ik nooit begrijpen, denk ik. 

Iets heel anders, maar ook oranje; woonaccessoires. In allerlei tinten. Klinkt misschien weerzinwekkend, maar het kan heel mooi zijn. Mijn zusje heeft bijvoorbeeld een petrol-blauwe tafel, met vier antracietgrijze en twee oranje stoelen. Heel tof en gewaagd. Staat ook leuk bij zachtroze tinten bijvoorbeeld. Kijk maar; ik heb afgelopen dagen met het zoeken en schikken hiervan mijn gedachten even verzet. Dat was wel prettig.

1 opmerking:

  1. Dat kleine brilletje!

    Ik verspreek me ook steeds hoor. Oranjedag, dat moet het worden!

    BeantwoordenVerwijderen