03112016 // jongenskamer

Hoe richt je een kinderkamer in, waarbij je niets verandert aan de muren en de vloer? Het voordeel van de beperking in een huis dat niet van jou is, is dat je creatiever wordt. Wij hadden het geluk dat de kamer van Lev grijze wanden had met een antraciet-kleurige vloerbedekking. Daar past veel bij. 
De kamer is groot en als het lukt om het rolgordijn omhoog te krijgen, ook heel licht. 

Het kastje - dat was al nagenoeg in dezelfde kleur als de wand - kwam uit de babykamer van Eden en is voor zijn schatten. De deken op zijn bed maakte ik vandaag, van resten van wollen dekens. Het bed haalden we ooit op via marktplaats.

Aangezien wij de badkamer beneden hebben, ligt zijn kleding in de grote kast op de kamer van de meiden. Zijn kamer is meer voor het opbergen van boeken en speelgoed. 
De aap-noot-mies-plaat en het schoolbord gebruikt hij om af en toe 'te leren', net zoals de boeken die hij keer op keer leest. 

Gek; we hebben niets aan deze kamer gedaan en toch klopt het op één of andere manier. Leeuwen, zwaarden, een ruimtehelm, boeken, een tent; het past precies bij hem. En vooral dan het bed waar hij zich elke avond heerlijk - zonder protesteren - in nestelt. Dit is zijn plek, maar de lieverd zit toch het liefst beneden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten