24022016 | voorproefje lammetjesdag

Aangezien ik zaterdag niet veel tijd of gelegenheid heb om rond te lopen (met mijn camera), heb ik dat vandaag alvast ruimschoots gecompenseerd, toen ik wol ging halen bij 'de herder. We zagen zelfs drie lammetjes die net geboren waren!

Zaterdag 27 februari is het lammetjesdag in de stal van Schot Schapenbegrazing Doetinchem. Lammetjes knuffelen, een hooikasteel en een dierenarts zijn aanwezig. Verder kun je kijken naar een demonstratie schapendrijven met de honden, (gratis) koffie drinken en knutselen. Mevrouw Wispeltuut is ook van de partij met artikelen van wol(len dekens) en geweven wandkleedjes. Verder kun je voor anderhalve euro een foto maken met de instax-mini camera (de foto rolt er meteen uit) en ik laat wat vilt- en weeftechnieken zien.

De wol die ik heb opgehaald ga ik wassen en gebruiken voor vilt- en weefprojecten. Tot zaterdag!?

23022016 | lucht vangen

Onlangs blogde ik over de woontrend van 2016. Geweven wandkleedjes, al dan niet in de kleur van 2016, namelijk okergoud. Het kan me gestolen worden - wispelturig als ik ben. Het is blauw. De kleur van dit jaar. De kleur van elke dag. De kleur die er altijd is. De kleur van de lucht. Blauw.

Ineens valt het me op. Blauw is overal. En de lucht is zo mooi. Ik hoorde over kennisen die een cursus wolken kijken deden. Ik zou dat ook wel willen. Maar dan niet om het weer te kunnen voorspellen (ook handig), maar vooral omdat de lucht zo mooi is. 

Het is al vanaf dat ik las uit Pieter en de wolkentrein. Lang, lang geleden. Enig boekje. (Ook om zelf in te kleuren.) En een poos geleden viel mijn oog op een artikel over de Nederlandse Anke Roder; een kunstenares die een jaar lang de wolken, zon en maan heeft vastgelegd, in het spoor van de oude meesters die de luchten zo mooi wisten vast te leggen. Elke dag. Elk seizoen. Elke weersomstandigheid. Elke dag keek ze naar de lucht en probeerde ze deze vast te leggen op een heel behapbaar klein doek. 
Het is niet de kleur alleen, denk ik. Het is de fantasie die de vormen namen geeft en het vervliegen van de wolken laat je lekker dagdromen of doet je dingen vergeten, behalve dan dat je moet ademen. Mijn weefwerk van vorige week is nog niet af, maar een volgend idee borrelt op. Ik ga de lucht vangen. 

Klik hier voor het project. Ik word er blij van. 

"De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt Zijner handen werk." Psalm 19:2

anke roder

En nog een project; ene Xanthe Berkely kun je volgen via instagram. Deze vrouw maakt fascinerende en blije foto's en filmpjes in een bepaalde kleur. Met blauw in de hoofdrol deze week. 

20022016 | inspiratie


Deze winter was eigenlijk nauwelijks een winter te noemen. Een paar dagen was het een beetje winters, met wat verdwaalde sneeuwvlokken en vrieskou. Maar dat was het dan.
Voorzichtig dromen we hier over het voorjaar. Voorzichtig; want ondanks de voorjaarsbloemen en kersenbloesemtakken kan het natuurlijk nog behoorlijk koud worden.

Laten we er wat tussenin gaan zitten. Licht. Wit. Zachte tinten. Porselein. Popperig. Zwevend tussen winter en voorjaar.

De houten stad is wel een leuk idee voor een activiteit op een regendag en zo'n weefraampje is ook superleuk om te maken en cadeau te geven. En schuiven met meubels kan natuurlijk altijd.

Fijn weekend!

puppadolls van Annika van Loon
keramiek van Tortus Copenhagen
houten stad via sinnenrausch
weef-idee via pinterest
kinderkamer van bleubird
ontbijt met havermoutje

17022016 | er gaan veel makke schapen in een hokEr gaan veel makke schapen in een hok. Of nou ja, hun wol dan. Gisteravond gaf ik een mini-workshop weven aan een tafel van een vierkante meter, bedekt met een grasgroen gestippeld kleedje. Het ging prima en het resultaat was weer geheel naar tevredenheid van de deelnemers.
Dat kan ook eigenlijk niet anders, want weven is heerlijk laagdrempelig en de avonturiers kunnen het net zo moeilijk maken als ze zelf willen. 

Leuke setting ook, zo tussen de boeken. Tijd om te lezen was er niet, want er werd in anderhalf uur tijd flink veel werk verzet. Deze kennismaking met het weven was zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt, dames!

03022016 | pannenkoeken en palepinkBinnenkort meer over mijn nieuwe ontdekking; havermout. Bij deze alvast een voorschot; overheerlijke pannenkoeken van havermout met slechts vier ingrediƫnten. (100 ml melk, 75 gr havermout, 1 banaan en 1 ei). Mixen en bakken maar. Yum. Voor de fanatiekelingen; zelfgemaakte amandelmelk is een aanrader.

Verder weefde ik een wandkleed in 'pale pink'. Heel lief en zacht. Hij staat nu in de shop.