29072016 | Schotland III

Zaterdag hebben we ons vermaakt in de stad Ford William. Leuke winkeltjes, heel veel schotse ruit-souvenirs en nattigheid. Ook kwamen we veel etsen, schetsen en ander creatiefs tegen. En toen wist ik het zeker; ik wilde ook wel zo'n waterverf-setje. 
Meteen heel enthousiast in de auto aan het verven gegaan, maar dat viel tegen. Veel te veel verf, veel te weinig water. Maar na wat oefenen en proberen, werd het steeds leuker en mooier...
's Avonds gingen we uit eten in de "Glenuig Inn" naast ons huis. Mocht je in de buurt zijn; het is een aan-ra-der. Zo lekker, zo mooi opgemaakt, zulke bijzondere smaak-combinaties.. en dat voor gemiddelde prijzen. Je kunt ook accommodaties huren of kajaks (klik). 
En daar komt dan ook de 'sticky toffee-high-five' vandaan. Ik zat me de hele maaltijd al te verlekkeren over het dessert, wat ik had zien staan; tot anderen er gek van werden. Huisgemaakt ijs. Toffee. Caramel. Yummie. Ik weet niet meer precies hoe het ging, maar we kregen er enorm de slappe lach over. De tafel plakte. M'n broertje zat te flirten met een serveerster (kleverige blikken; vat je het al?) en als we een gevatte opmerking hadden de high five. En dan als je je handen loslaat net doen alsof je blijft plakken en zo'n slurpgeluid erbij maken. Dat dus. (Goed verhaal, lekker kort ook...) Super jammer, dat ik vergeten ben een foto van dat lachwekkende dessert te maken. Zul je net zien.

27072016 | Schotland IIS A N D W O O D B A Y is echt een aanrader voor Schotlandgangers. Eerst loop je door de Highlands, langs meertjes met kleine strandjes en dan heb je ineens duinen en een groot strand met prachtig blauw oceaanwater. Terug kun je over de kliffen - ongelofelijk spectaculaire vergezichten tot je verdwaald in een drassig heidelandschap en je moet ploegen door de woeste begroeiing.
De heide stond in bloei en er waren sowieso erg veel bloemen, waaronder kleine orchideeën; zo mooi en fijn! Wederom een mooie zonsondergang in de baai bij het huisje. Wat een mooie dag was die woensdag!

26072016 | Schotland I
S C H O T L A N D was prachtig. Echt. Ik ben verliefd. De eerstvolgende blogs laat ik jullie wat foto's zien, want ze pasten niet in één bericht. Ik kan niet kiezen uit die bijna tweeduizend foto's. Maak dan maar eens een album...
Bij deze een hartelijke knuffel voor mijn ouders die ons uitnodigden en een 'sticky toffee-high-five' (waarover later meer) voor mijn broer(tje). Bedankt voor de gezelligheid!

***

De heenreis verliep vrij vlekkeloos. De boot op tijd gehaald, geen files daar in de 'Highlands' en zelfs hier en daar wild gespot. De boot zelf was overigens ook een belevenis; inclusief bezoekje aan het hospital voor een snee in het ooglid van Lev (die stuiterde na een uur op volle zee iets te enthousiast de badkamer in).

Dikke schik in zo'n hut met z'n vijven natuurlijk. Op de achterbank was het wat minder gezellig na een aantal kilometers, maar ze vielen al snel in slaap. Eenmaal in de buurt van de eindbestemming keken we onze ogen uit. Wat was het mooi. En het beloofde nog mooier te worden.

05072016 | op de foto
V A N M I D D A G had ik vijf meisjes voor de lens. Tussen de buien door vond er zelfs nog een picknick plaats en hebben we in het bos achter ons huis nog wat foto's gemaakt. Fijne kleurtjes, gezelligheid en lekkere hapjes; dan lijkt het zowaar zomer. Wie volgt?