09032017 // een blokje om
Ter kennismaking deed ik afgelopen week met dit lieve stel een blokje om, op zoek naar mooie plekjes. Wat een mooie locatie (Centrum Nijmegen) om straks mooie foto's te maken op hun bruiloft! Het was al aardig donker aan het worden en het blijft toch een beetje gek om als een beroemdheid rond te lopen met zo'n camera in je kielzog. Ach ja, het was dan ook geen officiële shoot. Nog even oefenen op dat superserieuze staatsieportret, of nee, toch liever niet.

Straks als de bomen frisgroen zijn en zijn mooie schoenen en haar mooie jurk aan zijn - ik ben zo benieuwd - en als ze dan samen staan te stralen... wat moet dat een fijne dag worden. 

Jullie weten vast woorden te vinden, maar mocht je er niet uitkomen...

pinterest

07032017 // dag januari en februari, hallo maart

Als ik de foto's van afgelopen twee maanden door scrol, valt het me op dat we werkelijk allerlei uitersten van weersomstandigheden hadden. OKÉ, het was geen dertig graden, maar van sneeuw naar regen naar zon naar regen...  En alles had z'n eigen charme, net als alles wat ons bezighield. Ik heb het proberen vast te leggen. 

Allereerst ben ik verjaard - negenentwintig jaren op de teller - en heb ik een foto gemaakt van mijn oma. Bij deze de oproep om alsjeblieft te stemmen op een partij die houdt van ouderen, in plaats van hen de 'mogelijkheid' te geven te kunnen sterven. Dat even terzijde. 
Ik deed een weddingshoot en het voorjaar diende zich aan. Snel naar buiten voor een familyshoot en daarna binnen voor een huiselijk familieportret. En toen ging het toch maar weer even sneeuwen. We zijn ondertussen in februari. De maand die lieveheersbeestjes en mieren in onze erker introduceerde. Als ik nu opkijk, zie ik er zo weer drie lieveheersbeestjes lopen, de mieren hebben we de toegang ontzegt met een plakkaat kit. Eden vindt ze fantastisch, Noor vindt ze vies en Lev verwijdert ze met een stukje toiletpapier zonder iets te zeggen. 

Ja, bloemen, zonlicht, plantjes, boeketten. Heerlijk om wat groen in huis te halen, alhoewel ik vergeet het moois te bewateren. De olijftakken zijn niet goedkoop, maar die kan ik fijn drogen en nog heel lang laten staan. 
Het wordt wat zachter en zonniger, maar hier hebben ze spontaan bedacht massaal met een muts op te lopen in huis. Van beren, tot konijnen, houthakkers, astronauten... heerlijk. (Dat hadden ze vorige week moeten bedenken in de vakantie.) Zo'n vakantie gaat ook veel te snel voorbij, trouwens.

Vanavond de aftrap van mijn trouwseizoen, met een kennismakingsgesprek. Spannend en superleuk. Er komen zelfs aanvragen voor volgend jaar binnen. Dat geeft me echt een boost. Want plaatjes schieten doe ik elke dag, maar een bruiloft is toch iets bijzonders. 
(Vraag gerust naar de voorwaarden.)

Fijne dag!

01032017 // familyshootAl bijna een maand geleden had ik de eer het geluk van dit gezin vast te leggen. Drie meisjes, een heel trotse papa en een heel dankbare mama. Overwegend roze dus. Compleet met plastic oorbellen en tule rokjes. 
Het leuke aan een shoot thuis is de ongedwongenheid waarmee je foto's kunt maken. De kinderen kunnen gewoon rondlopen, spelen en af en toe op hun mooist neerstrijken voor een foto. Dan valt het poseren meteen weg. Nu zorgde de kleine Emily ook voor heel veel afleiding, zodat ik een beetje op de achtergrond verdween. Lekker knuffelen, kietelen en genieten. 

Een origineel kraamcadeau geven? Geef een fotoshoot!