07122016 // zo flans-je een kransje


De video van vorige blog vond ik zo leuk om te maken dat ik het nog eens probeerde. Verre van professioneel, maar dat maakt het juist leuk (dat zeg ik natuurlijk om mezelf te troosten). Best spannend, met mijzelf in een glansrijke bijrol. Ik heb me verwonderd over hoe ik mijn handen houd, ha ha! Het gaat natuurlijk om de krans. En voor het proberen. Ik zag ooit eens filmpjes van kinfolk en daar kan je zo heerlijk bij wegzwijmelen. Bij deze dan ook de onversnelde versie van 'creatief met eucalyptus, deel I'. 

Ik kocht een bos eucalyptus met en zonder bes. En een paar bessentakken. Verder gebruikte ik een oude schaar, dun en soepel ijzerdraad en een mesje (alhoewel afbreken makkelijker gaat). De krans bond ik aan een oude schoolhoepel die ik niet helemaal vulde; dan wordt het luchtiger en strakker. Zo kan ik hem ook beter op de schouw boven de kachel zetten, zonder een spijkertje te gebruiken. Maak je de krans helemaal vol, dan is de kans groot dat hij niet blijft staan op het smalle randje. 

Verder is het een kwestie van proberen hoe je de krans maakt. Daar waar de takken beginnen, heb ik wat extra takjes met besjes geprikt, zodat je de dikke takken niet ziet. Het ijzerdraad bind ik alleen aan het begin en einde stevig vast. Bij het omwikkelen let ik erop dat het draad verdwijnt achter de blaadjes. 

En waar een deel I is, volgt natuurlijk deel II. Maar daarop laat ik je nog fijn even wachten. Yay!

1 opmerking:

  1. Ik vind het een mooie kransje! Maar het allermooist vind ik het motto rechtsboven in je sidebar over dat het oké is om een rustig leven fijn te vinden!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen