17042014 | schoongemaakt met huisgemaakt


Al een tijdje loop ik met het idee om zelf mijn verzorgingsproducten te maken. En mijn wasmiddel. En nog vele andere dingen. Bij deze wat recepten die ik de komende tijd hoop te maken en ik houd jullie natuurlijk ook op de hoogte van het resultaat en de werking ervan. Want wat lijkt het me tof om te poetsen en tutten met zelfgemaakte spulletjes. Nog goedkoop en duurzaam ook!

SHAMPOO
* één lepel zuiveringszout (alias baksoda of natriumcarbonaat) op 250 ml water. Daar het haar mee wassen. Vervolgens met *één scheutje appelazijn op 250 ml water je haar uitspoelen. Leuke bijkomstigheid; bouw het gebruik van dit middel af en je hoeft straks je haar alleen nog maar met water te wassen. Sowieso is het een feit dat je haren alleen maar sneller vet worden als je het haar vaak wast. Voor de liefhebbers; een eetlepel honing in 250 ml water is ook een middel om je haren mee te wassen.

TANDPASTA
Wederom zuiveringszout mengen met - naar gewenste hoeveelheid - pepermuntolie. Hollihop en we hebben tandpasta! In een afsluitbaar potje doen.

WASMIDDEL
Zie de video voor tekst en uitleg. Voor de bonte en donkere was is het hetzelfde recept minus de soda.

6 opmerkingen:

  1. Die shampoo werkt bij mij, helaaas, echt niet. Na weken en weken nog een vreselijk vette kobus;).
    Maak wel zelf deo. En tanden poets ik regelmatig met zuiveringszout (heb alleen geen pepermuntolie). Ze worden er hartstikke glad van..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind je het niet zout smaken? Ik ben blij met dat beetje pepermuntolie. En glad dat ze inderdaad zijn na mn eerste poetsbeurt! Morgen mn shampoo maken en proberen... Ik ben benieuwd!

      Verwijderen
  2. Ik heb zelf deo gemaakt van baking soda. Mee begonnen omdat manlief niet meer tegen de winkeldeo kon.... Helaas ben ik zelf na 2 weken gestopt.... giga allergische reactie op het baking soda...balen balen... nu durf ik niks meer uit te proberen waar baking soda in zit en wat op mijn huid zou moeten....
    toch zou ik die tandpasta wel willen proberen... zou ik... mss na de vakantie!!
    liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem3.7.14

    Hallo Mirjam
    ik had je al proberen te mailen , maar kreeg de mail terug.
    Ik wil ff vragen waar je dat natriumbicarbonaat of zuiveringszout [is dat hetzelfde ?] En die pepermuntolie?
    ik hoor het wel
    groeten Ina Bloemendal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ina,

      Natriumbicarbonaat, zuiveringszout en baking soda is allemaal hetzelfde. Je kunt het bij de Jumbo kopen bij de bakproducten (volgens mij). Ik heb het laatst bij de drogist (Oosterink) gekocht, daar verkopen ze het ook. Net als de pepermuntolie. Je kunt het ook bij het Volle Pond in Doetinchem kopen, misschien ook bij De Tuinen, maar dan heb je kans dat je er dan ook meer voor betaald.

      Succes ermee!

      Ps. Ik stuur ook een pb'tje voor de zekerheid. Wat gek dat je de mail terugkreeg...

      Verwijderen
  4. Anoniem3.7.14

    hoi
    ik had de zin nog niet af..
    ik bedoel waar je het kunt kopen?
    doei Ina Bloemendal

    BeantwoordenVerwijderen