19052014 | ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...Stelletje afzetters. Ik kocht mijn Aleppo-zeep voor zeker vijf euries en nogwat in een speciale natuurwinkel. Afgelopen zaterdag belandde ik in een Turks supermarktje en zag ik de blokken ook liggen. "Wat kost dat?' vroeg ik. Na een onverstaanbare conversatie tussen meneer en mevrouw Turk kwam het afschuwelijke nieuws. "Dietsz eejn euroi vijvtieg.' Pardon?

Niet te geloven. Voor de prijs van het blok in de natuurwinkel kon ik er hier minstens drie kopen! Ik vraag me af hoe het verschil zo groot kan zijn. En er was meer. Goedkope eieren, goedkope rijst en pasta's en nog veel meer goedkope zaden en noten. Ik ga meteen op zoek naar zo'n zaak in de buurt, want deze was een uur rijden. Kijk, ik krijg wel eens reacties van mensen dat het een obsessie kan zijn hè, dat hele E-nummergebeuren enzo. En inderdaad, dat kan. Maar - ik haalde het pas ook al aan - ik ga me steeds meer verbazen over wat de doorsnee winkel ons biedt en wat je er van voor terugkrijgt. Met een beetje meer inspanning heb je hetzelfde (of nog beter) voor minder geld. 

Even iets anders, alhoewel het er wel raakvlakken mee heeft. Ik krijg nog wel eens wat vragen over hoe en wat rondom dat eten. De lunch is bij veel mensen lastig. Het is geen wet van Meden en Perzen, maar ik doe het als volgt;
Sowieso probeer ik mijn broodmaaltijden te beperken. Ik ontbijt met een (zelfgebakken) speltbrood of een schaaltje muesli. 's Middags eet ik vaak veel fruit, soms rijst met sla en een heel lekkere dressing en als ik 's morgens brood op heb, doe ik 's middags de muesli. Zoals vandaag. 
Ik ben nog op zoek naar een lekker recept voor mijn eigen muesli, zodat ik daar ook goedkoper mee uit ben en zelf bepaal wat er wel en niet in zit. Muesli met stukjes gedroogd fruit of heel gezonde bessen; dat hoef je niet in de winkel  te halen. Het zit dan ook nog in een (plastic) verpakking. Vers fruit is erg gezond en lekker en je kunt ook de bessen en rozijnen los kopen. Iemand nog lekkere recepten?

3 opmerkingen:

 1. ik heb een lekkere recepten voor je ;)
  http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2013/05/cruesli-voor-door-de-yoghurt.html of deze http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2012/10/muesli-voor-door-de-yoghurtkwark.html ...Op mijn blog staan er nog een paar.. Ik maak het altijd zelf en dat bevalt reuze goed :)
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Ik ga het eens proberen. Online staan zoooooveel lekkere recepten!

   Verwijderen
 2. In Doetinchem zit een turkse bakkerij / winkel vlakbij de muziekschool en bloemenwinkel Mozart. Zijstraat varseveldseweg
  ook zit er een winkel in de nieuwe moskee. maar beide nog niet geweest

  BeantwoordenVerwijderen