24062014 | dromen mag, drammen niet


Ik droom van een ander huis. Niet groter, niet mooier, maar vooral praktischer. Toen wij ons huis kochten, woonden we nog bij onze ouders (we zijn traditioneel, vanuit huis getrouwd). Dan heb je wel zo je ideeën, maar een beeld bij de werkelijkheid niet. Zeker omdat het een nieuwbouwhuis was. 
Nu zijn we vier jaar en twee kinderen verder. 

Reint is timmerman. En dat geeft een stof! Jammer dat je dan geen bijkeuken hebt, zodat de boel niet door het hele huis gelopen wordt. En nergens vloerbedekking heeft zo z'n voordelen, maar ook nadelen. Het stof danst in de hoekjes, bij voorkeur waar je er niet bij kan met de stofzuiger. 
Ons aanrecht is een drama . Veel te klein. Ik word er wat gestrest van met verjaardagen. Geen kastjes boven het aanrecht is prima, maar dan mis je wel een heleboel bergruimte, zeker met kinderen die wel duizend verschillende flesjes, bakjes en bekertjes hebben. De buffetkast die manlief maakte - echt een hele mooie - had misschien beter een groot kastenblok kunnen zijn. En ga zo maar door. Soms is het niet anders, dan moet je het ermee doen. Helaas, ik ben wel eens ontevreden. Maar soms kun je met wat creativiteit en een heleboel verf wel wat doen. 

In onze slaapkamer hadden we heel mooi Toile de jouy behang. Maar met de komst van Leah Nore hebben we van het deel met dat behang een nieuw kamertje gemaakt. Het was niet lelijk, maar geen echte jongenskamer en dat vond ik wel eens jammer - en Lev maakte het niets uit. Nu hebben we er dus een verfje tegenaan gegooid... Geel, verguld. Bij de kringloop scoorde ik twee baseballhandschoenen en een tennisracket (van ene meneer Timmer, wat ik wel leuk vond met een timmerman in huis). En dat voor slechts zeven euries!
De kast verfden we van een vaag kleurtje groen naar 'paris gray' van Annie Sloan. Echt aan te bevelen, deze verf! Zonder schuren en op vele ondergronden te gebruiken. 
Op het bed wit beddengoed.  Ik naaide zelf het overtrek (waarom zijn die nergens te koop?) bij een kraam met lappen stof die schoonheidsfoutjes bevatten. Inderdaad is'tie niet helemaal strak, doch functioneel en schoon blijft het toch niet, Lev kennende. De verwarming versierd met een gebreid dekentje van mijn zus, de zak op de kast is gevuld met knuffels en gemaakt door mijn moeder. De creativiteit zit blijkbaar in de genen...

Voìla, meneer heeft een nieuwe kamer. Daar kan ik echt van genieten. Lev niet, want die wilde wel op de - opgeruimde - rommelzolder blijven slapen. Nou ja. Geen huis uit een woonboek voor lezers met enorme budgetten. Zo kan het ook! Volgende keer deel II, de kamer van Leah Nore, want die hebben we ook een ander aanzien gegeven. 
Zo, nu begrijpen jullie ook waarom ik een poosje niets van me liet horen. Ik was wat dromen aan het verwezenlijken :p Of, zoals mijn werkgever in het verleden wel eens zei; 'Niet mopperen, maar opperen.' Ja baas. En voor de inspiratielozen onder ons; kijk eens tussen deze verzameling sites. Zoveel leuke ideeën! En denk er om; dromen mag...

3 opmerkingen:

 1. Nou, dit kan zo in een woonblad hoor! Leuk blogje om te lezen, super gedaan! Ik herken het dromen, ik zou zo graag nog eens... ;-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, wat een leuk compliment! En wat betreft het dromen... ik heb de helft nog niet genoemd ;)

   Verwijderen
 2. Prachtige hobbelleeuw! Knap gemaakt. En mooie kleuren.
  Ik herken je gedroom door voortschrijdend inzicht. Je weet van tevoren niet wat handig is als je nog geen huis, laat staan kinderen hebt gehad. Gelukkig huren wij ons huis en kunnen we t.z.t., als we een huis kopen, onze wensen vervullen (of nou ja, dat hopen we).

  BeantwoordenVerwijderen