25062014 | smaakmakersEven een culi-blog over een aantal smaakmakers.

Ik werk veel met bouillon in de keuken. Regelmatig eten we risotto, waarbij je dus ook bouillon gebruikt. Als je dat nog nooit hebt gemaakt moet je het snel maar eens proberen. Risotto kun je zo'n beetje met alles aan groenten, vis of vlees combineren. Vanavond staat hier risotto met tuinbonen op het menu. Kipfilet erbij en scheutig met allerlei kruiden koken.
Als je minder vlees eet of vegatarisch, zijn kruiden sowieso een uitkomst; heel natuurlijke en gezonde smaakmakers. Bovenstaand kruidenbuideltje gaan we dan ook zeker eens uit proberen. Ik ben nog nooit een goede soep-maker geweest, dus tijd om daar verandering in aan te brengen.

Honing gaat vaak door de muesli, 's morgens vroeg. Yummie! Bij de Turkse supermarkt verkopen ze vaak honing met een stukje raat erin. Zo mooi om te zien! Ik moest denken aan de tekst van Psalm 19.
Ik maak ook wel eens een sausje met honing. Of het toetje even een druppie smaak geven; wat dacht je van roeryoghurt met kruimels speculaas, stukjes appel of peer, een beetje kaneel en honing? Of een saaie en soms minder geliefde koolsoort met honing-dille-mosterddressing (die ook weer heerlijk is om je kaasje in te dippen)? Misschien is het nieuw voor je om een dressing over de groenten te doen, maar dit is vaak nog gezonder ook dan een al-dan-niet zelfgemaakt sausje.

Als je nog op zoekt bent naar 'verantwoorde' recepten en heel veel (goede) informatie over voeding; kijk eens op www.smakelijck.nl... Eetsmakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Anoniem25.6.14

    hi,hi 2de filmpje mag ik niet kijken van kliksafe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, want het is een prachtig filmpje. ;) Over bijen en honing. Misschien lukt het via deze link? http://www.kinfolk.com/film/honey-harvest/

    BeantwoordenVerwijderen