09102014 | frisse lucht


Zo doe je voor je gevoel hele dagen niets, dan ineens heel veel. Ik wil jullie allereerst attenderen op de 'D'ruitdaging - klik hier voor meer info - waardoor ik deze maand een stok achter de deur heb om niet alles als een hamster te bewaren. 

Naast het vertroetelen van onze konijnen - en de poging van Pluche af te komen (zij blijkt een hij te zijn), naaide ik een onderrok voor een veel te dure jurk voor de bruiloft van mijn schoonzusje. Kijk, dat is dan meteen een prachtig voorbeeld van mijn hamstergedrag. Als ik niet meteen verliefd ben op een jurk of twijfel aan hoe die zit... niet doen. Maar soms ben ik eigenwijs. Deze jurk - zo stoer en mooi - is lang en heeft een onwijze split. Ik naai 'em wel een stukje dicht, beloofde ik. Maar dat was me nogal een toestand toen bleek dat de jurk aan de onderkant toeloopt. Als ik de split wat zedelijker maak, kom ik er niet meer in. Ik dacht; dan kijk in m'n moeder wel lief aan, ze naait voor mij wel even een tweede tent onder de los flapperende delen. Maar moeder brak haar schouder en dus kon ik haar niet vragen. Ik overwoog het nog aan een aangetrouwde tante te vragen, maar toen dacht ik; hup, doe het zelf maar. Je probeert altijd onder de lastige klusjes uit te komen. Ik kocht veel te dure stof en naaide een goed gelukte onderrok. Ik kan alleen niets anders meer vasthouden die dag, want de jurk is zo lang, dat ik 'em omhoog moet houden tijdens het lopen. 
En - daar had ik het over - dan is het toch eigenlijk een miskoop. De jurk is sowieso niet zo netjes afgewerkt (in alle bescheidenheid; dat kan ik nog beter) en dan moet je er nog van alles aan doen om de boel te kunnen dragen. En daar hangt mijn kast dus vol mee. Bommetjevol. 
Van 'Aaaach, ik draag het eigenlijk nooit meer, maar misschien volgend seizoen weer wel als ik er een passend vestje bij koop,' tot 'Zzzzo jammer om weg te doen, hij was zo duur.' En alles wat daartussen hangt. Ik kon niet eens meer schuiven met mijn hangers. Dus ik keek Reint lief aan en vroeg of hij me wilde helpen. Ik kan niets weggooien, Reint daarentegen wel. Heel goed zelfs. We begonnen met de kinderkleding en zijn rigoureus te werk gegaan. Ik stapte vanmorgen uit bed en ineens was ik alles zo zat dat ik een boodschappentas vol uit m'n kast heb gehaald. En ik ben nog niet klaar. Even wat 'lucht' in de kast. En voortaan weloverwogen inkopen doen.

Ik maakte ook m'n omslagdoek af, die hoort bij de jurk. Dat was dan wel een besparing van honderdvijfenzestig euro en vijf cent. Ik had het al eerder over dit outfit en de geschiedenis van de omslagdoek. Ik ben best trots op het resultaat. Hij is niet perfect (scheef en met wat gaten en lussen), maar hij is af. En dat is mijn geval heel bijzonder. 

Net kreeg ik ook een doosje met tweedehands laarsjes binnen. Zo schattig! Snel schoongemaakt, kan Leah Nore vanmiddag nog rondstappen. Met haar nieuwe vest; gekocht bij een tweedehands zaak (appel&ei, voor de belangstellenden), waar ik voor Lev een onwijs gave winterjas voor nog geen tientje scoorde. 

Voor degenen die denken dat hier alles altijd op rolletjes loopt; Tijdens het naaien van mijn onderrok speelden Lev en Leah Nore onder tafel. En terwijl ik even de glibberige stof herschikte, schoot het pedaal door toedoen van Lev of Leah Nore onder mijn stoel en bleef daar klem zitten. De naaimachine ragde op volle toeren door de stof. Mijn vingers waren bijna doorkliefd door de naald en ik had niet meteen de helderheid om het apparaat uit te zetten. Daarna kon ik dus alles lostornen.
En terug van de stad heeft Lev zijn pad gekruist met een hondendrol. Terwijl ik Leah Nore in de auto zette en de wagen inklapte en in de kofferbak smeet (veel te zwaar om met beleid te doen), besprong Lev de ganse achterbank met alle gevolgen van dien. 
Dus.

Maar laten we positief eindigen. Zoals de wind buiten waait, waait er hier binnen ook een frisse lucht. Met uitzondering van de auto dan. Opgeruimd staat netjes.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke fotoreeks! Ik houd erg van omslagdoeken, en ben onder de indruk van je enorme bezuiniging!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook dol op omslagdoeken! Wat is het een mooi zeg. Leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen