16122015 | tel uw zegeningen I

Het is nog niet voorbij, maar toch alvast een terugblik op het jaar. Wat betreft het werk van mijn man. Ik ben supertrots en dankbaar. Elke dag had hij werk, dat was boven verwachting. Het was ook best spannend - en dat is het nog steeds - want je kunt nooit ver vooruitkijken. Maar dat geeft ook wel meer besef van de bede 'Geef ons heden ons dagelijks brood'. 
Niet alleen het ontvangen werk, maar ook de gezondheid en kracht om het uit te voeren, alles wat we meekregen bij de start in materieel opzicht en de belangstelling en hulp van allen om ons heen... 

Ik maakte wat bedankjes voor grote klanten en werkgevers. Leuk om te doen en ook goed om een blijk waardering te geven aan de personen die dat toekomt. En ten slotte; fijn om mijn man hierin tot hulp te zijn.
Als je niet 'verplicht' stil staat bij dit soort dingen, lijkt het zo snel vanzelfsprekend. December - en zeker de laatste weken van deze maand - vind ik een mooie tijd om terug te blikken. En de zegeningen te tellen.
Ik hoorde eens van een gezin dat regelmatig op een briefje een 'zegening' noteerde en met de jaarwisseling de briefjes samen doorlas en besprak. Een mooi idee om in alle drukte de tijd voor te nemen.

3 opmerkingen:

 1. Mooie tip om zegeningen op te schrijven en er over te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bertine16.12.14

  Mooi geschreven! Het is een zegen als je je gezegend weet. Zelf leer ik bij het uitspreken van 'geef ons heden ons dagelijks brood' steeds opnieuw dat het gaat om vandaag. Niet om volgende week, of over een half jaar, nee, vandaag, heden...
  Een lied dat nu in me opkomt: 'geen zorgen voor morgen, alleen de dingen die U mij geeft. Geen zorgen voor morgen, geen angst, maar Uw liefde die in mij leeft'. Gezegende feestdagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi verwoord, en wederzijds. We spreken elkaar zaterdag, toch?

   Verwijderen