15122014 | verborgen boodschap


Soms kom je op een onverwachte plaats een Bijbeltekst tegen. In een weiland langs de snelweg bijvoorbeeld. Soms weten we niet eens meer dat het een Bijbel(se)tekst is; denk aan de wapenspreuk van Nederland; door Willem van Oranje werd in een verklaring hiervan onder andere heen gewezen naar God. Ook op het twee euro munstuk staat de tekst 'God zij met ons.'
Ooit had ik een gesprek met een verkoopster in een decoratiewinkel. Op een hartje stond; 'But the greatest of these is love.' Ze vroeg of het een cadeautje was en ik beaamde dat.
'Voor een verjaardag?' vroeg ze.
'Nee,' antwoordde ik, 'voor een belijdenis.'
'O, bestaat dat nog?' vroeg ze duidelijk verbaasd. 
Ik beaamde dat. 'Ik doe zelf ook dit weekend belijdenis,' vertelde ik haar. 'Vrijwillig,' voegde ik er lachend aan toe. We praatten er even over door. 
'Daarom vond ik dit hartje zo mooi. De tekst erop komt uit de Bijbel,' legde ik uit aan het einde van het gesprek.
'Welnee, dat is toch gewoon een mooie uitspraak?'
'Dat is het ook; en hij komt uit de Bijbel. Er gaat een heel hoofdstuk over de liefde. Wat liefde (uit God) is [...] en dan sluit het af met de tekst dat geloof, hoop en liefde blijven, maar dat de liefde de meeste is.' 
Zoiets verwacht je niet van tevoren, maar het was een mooie gelegenheid voor een gesprek.

Vandaag had ik ook zo'n gesprek met Lev. Hij vond een nieuwe 'verborgen boodschap'. Op het pak van de muisjes van De Ruijter. 
'Wat staat hier?' vroeg hij, wijzend naar de tekst op de achterkant. Ik las het voor; "Al ruim anderhalve eeuw is KONINKLIJKE De Ruijter dé BROODversierder van Nederland. Een stukje GESCHIEDENIS waar we trots op zijn.'
Later diezelfde maaltijd leest Lev het de tekst zelf nog eens hardop voor; "Uw KONINKRIJK kome, Geef ons heden ons dagelijks BROOD. Uw wil GESCHIEDE'.

Die noteren we voor in het archief. 

5 opmerkingen:

 1. Schitterend! Kinderen zijn zo heerlijk. In de klas kom je dat ook zo vaak tegen. Pas vroeg ik vrolijk of ik ook op het kinderfeestje mocht komen. "Nou", zei de leerling twijfelend, "U bent geen kind". "Jawel hoor!", zei een ander "Een kind van God". God spreekt echt door deze kinderen heen. Het raakt mij altijd weer. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he!!
  zijn wel blauwe muisjes ... ;)... betekend dat wat?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, nee hoor. We kregen van vrienden een cadeautje; twee pakken muisjes. De ene roze, de ander blauw. Ik ben ook nog maar 13 weken, dus dat is niet te zien. En we willen het niet weten ook. ;) Een mooie verrassing voor na de bevalling!

   Verwijderen
  2. Nee dat leek me ook al niet hoor hahaha...
   maar m'n oog viel erop ;)
   lief ilse

   Verwijderen