BROCCOLI (met rijst en kruidenboter)

Wat heb ik nodig?
*stronk broccoli *kopje gevuld met rijst *kruidenboter *1 ui *stoompan *pan

Hoe bereid ik de maaltijd?
*Vul de onderste pan met water, zo'n 2 cm hoog, en breng het aan de kook. Kook ondertussen in de fluitketel of waterkoker nog wat water.
*Als het water kookt zet je de stoompan met rijst erop. Giet het gekookte water uit de fluitketel of waterkoker over de rijst. Zorg dat het water in de pan wegzakt, zodat de rijst vochtig is en het water onderin de pan wat hoger komt te staan. Vergeet niet het deksel erop te doen!
*Maak de broccoli schoon; de stronk/steel ook (schil deze). Voeg na 10 minuten de rijst gekookt te hebben, de in blokjes gesneden stronk toe en dan na 5 minuten de broccoliroosjes. Na 5 tot maximaal 10 minuten is alles klaargestoomd!
*Smelt ondertussen in een pannetje de kruidenboter, terwijl je een ui versnipperd. Voeg de ui aan de gesmolten boter toe en laat het een minuutje sudderen.
*Serveer de rijst, broccoli en daarover het kruidenboter-ui-goedje.

Tips?
*Dit recept is voor twee volwassenen en een kind.
*Loopt het water bij het rijst begieten niet weg? Til de stoompan iets op; de druk van de stoom van het kokende water houdt het doorlopen tegen.
*Serveer met bijvoorbeeld ongezouten, onbewerkte cashewnoten voor extra smaak.

1 opmerking:

  1. Dus het werkt prettig, een stoompan?
    Ben wel benieuwd naar het kruidenboter goedje....

    BeantwoordenVerwijderen