#107


Zoals ik al zei; wat heeft de schepping toch altijd een prachtig en inspirerend kleurenpalet! We 'verdoen' onze tijd hier met een wandelingetje en wat boodschapjes. Verplicht rondsloffen maakt dat je ogen open gaan voor hele subtiele schoonheden. En ondertussen bedenk ik hoe ik deze mooie (kleuren van de) bloemetjes een plekje kan geven in een borduurwerkje of iets anders... Verstandige 'ik' maant wel constant; geen nieuwe projecten Wispeltuutje; eerst maar eens bevallen...' Dus de uitvoering laat nog even op zich wachten.
Geniet van de fijne zon vandaag!

#106


Vandaag kocht ik twee lakens - handig voor de bevalling en het kraambed - een stofzuigermondstuk met haren - handig voor de luie huisvrouw die niet wil stoffen met een doek - en dit mooie notitieboekje, waar ik heel, heel blij mee ben. Ik viel wel bijna flauw in de veel te lange wachtrij bij de kassa. Normaal ben ik daar niet zo heel moeilijk in, want je er druk over maken helpt al helemaal niet en je maakt jezelf dan belachelijk. Maar vandaag overwoog ik even de winkel uit te rennen zonder af te rekenen. Gelukkig hield zoonlief zich rustig, dit in tegenstelling tot een peuter achter me, die nog een auto ter beloning kreeg na de hele boel bij elkaar gekrijst te hebben. Kijk, dat bedoel ik nou. Hulde aan Pamela. Ik zag overigens dat ze nog een boek heeft uitgegeven, maar dat is geloof ik een samenvatting van haar eerste boek. Nogmaals, het lezen waard. Het lezen van haar adviezen maakt het wachten op de baby wat dragelijker.

Ik ben een zeer inspirerend boek aan het lezen; Franse kinderen gooien niet met eten van Pamela Druckerman. Echt, als je moeder (in spé) bent, is dit een aanrader. Het is heel prettig geschreven en 'het werkt' ook nog eens. Ik heb meteen een aantal opvoedadviezen opgevolgd met direct resultaat. En prettig om te lezen dat je sommige dingen al heel 'Frans' doet.
Zo komt zoonlief heel schattig om 6.34 uur zijn bed uit. Daar heb ik totaal geen behoefte aan, dus loop ik met hem mee terug naar zijn kamer, spreek hem op 'volwassenniveau' aan en bonjour hem zijn bed in. Hij mekkert even. Maar braaf wacht hij - zoals ik had bevolen - tot ik hem uit bed haal. En dat was pas 8.00 uur.
We gaan bij kennissen een bakje koffie drinken. Zoonlief weet dat hij zichzelf moet vermaken en doet dit ook heerlijk. Zijn speelkameraadje niet; die gooit met zand en duwt en gilt. Ik blader in gedachten naar hoofdstuk 4, maar probeer me er niet aan te storen dat het gesprek constant stagneert. Dan werpt zoonlief een hand zand richting de droogmolen. Ik waarschuw hem, de volgende keer krijgt hij straf. Die volgende keer volgt al snel, dit keer met een kiezel. Ik deponeer hem op een stoel met eenzelfde soort preek als 's morgens bij het bed. Niks 'drie keer waarschuwen'. Hij weet dat hij niet mag gooien met spullen en zéker nu hij een waarschuwing heeft gehad. Dus hij gaat op de stoel. Hij schaamt zich (bedekt zijn ogen), wijst vervolgens naar de kiezel en zegt; 'nie gooi nee.' Juist.
Na twee minuten (dat heb ik weer van Supernanny) zetten we de zaken op een rijtje; Gooien mag niet, daarom kreeg hij straf, nu gaat hij niet meer gooien. Afgesproken? 'Sooij (sorry), ja mama,' een aai over mijn wang, een kus op zijn wang en meneer speelt lief verder.
's Middags komt manlief thuis. We luisteren naar elkaars belevenissen (nemen we tegenwoordig nadrukkelijk de tijd voor, daarover later meer). Zoonlief wil ook aandacht. 'Twee minuutjes', citeer ik Pamela, 'papa en mama zijn nog even aan het praten.' Hij zwijgt, ik maak mijn zin af. Binnen twee minuutjes luisteren we naar hem. Hij geniet er zo van, dat hij zeer onverstaanbaar babbelt, lacht en wijst. We knikken, hummen en genieten. Hoe simpel kan het zijn.
 
Soms zijn er nog heel aardige mensen op deze wereld te vinden... Onze laptop heeft om de haverklap kuren en klagerig hadden we hem weer naar de 'computermeneer' gebracht. We hebben hem weer terug, met nieuwe harde schijf, met nieuwe software... voor de kosten van alleen een 'onderzoek'... Dus meneer; bedankt!
Kan ik weer fijn bloggen over het weer bijvoorbeeld. Nu het avondzonnetje nog 'zijn best doet' (of is het haar best?) doken manlief en ik de tuin in om te snoeien, wieden en - helaas - de luis uit de rozen te spuiten... Aangezien het met mijn huidige gesteldheid niet heel verstandig is te druk te zijn, was het vooral toekijken vanaf het bankje. Dus maak ik me nu maar nuttig met het bezoeken van jullie blogs... Eens kijken wat jullie allemaal zonder mij hebben uitgespookt.

Even een update; ons kindje zit nog heerlijk in m'n buik, ik krijg straks mijn zus te logeren en dat vind ik heel leuk en fijn, gisteren ben ik onverwachts thuis bij mijn ouders geweest met 'm'n gezinnetje' en wat is het heerlijk om een fijne thuisbasis te hebben als je van zoveel ellendigheid hoort tegenwoordig enne... wat is alles mooi groen buiten en ik heb vandaag een heel toffe salontafel in de kringloop op de kop getikt waar ik graag een foto van had willen laten zien, maar mijn man heeft hem al meegenomen om te schuren... en... als ik dit lijstje zo zie dan ben ik een gelukkig mens!
Als ik een kop zou plaatsen boven dit bericht, dan zou het zin; tel je zegeningen!

TOMAAT-COURGETTE met vis en rijst

Hoog tijd voor wat recepten, dat is al veel te lang geleden.
Bij deze één van mijn favorieten. Heel, heel, heel gezond en makkelijk te bereiden. En lekker, da's toch ook belangrijk.

Wat heb ik nodig voor twee personen?
*twee eetlepels olijfolie *driekwart courgette *drie tomaten *teentje knoflook *peper en zout uit de molen *basilicum *rijst *vis (zie tips) twee pannen *een vergiet *spatel en *mes

Hoe bereid ik het?
*Zet een pan met water op voor de rijst en kook de rijst zo'n acht minuten *Snijd de courgettte, tomaat én knoflook in blokjes (knoflook iets fijner natuurlijk; pers de knoflook niet, daar ga je van stinken!), roerbak dit in de pan, met de kruiden, ongeveer even lang als de rijst. Voeg op het laatst een blikje tonijn (uit blik, op olie; maar die olie wel eerst 'afgieten') toe.
*Giet de rijst af en serveer de groenten met de rijst.

Nog tips?
*Als je vis uit blik gebruikt, kun je de olie die je 'afgiet' ook gebruiken om in te roerbakken in plaats van de olijfolie.
*Probeer andere soorten vis, varieer met het verwerken (oven, aparte pan of toch mee roerbakken).

Vandaag ben ik 37 weken zwanger en staat alles echt klaar voor de kleine. Om het te vieren kreeg  ik de gewonnen give-away van Marlous, de stempel! Maar o, wat heeft Moniek er iets moois van gemaakt! Het was een feest om elk pakje open te maken en er zat nog een extra stempel bij als cadeau! Dat kwam mooi uit, want ik wilde nog bedankjes maken voor een aantal vrijwilligers uit onze kerkelijke gemeente die voor een jongerenavond cake hebben gebakken. 
Hoe alles toch nog goed kwam, want verder was het weer een bende wat betreft de planning vandaag. Maar wel een gezellige bende, hoor!Vandaag nam ik een verstandig besluit. Ik zei een afspraak af. Gisteren was het al een heksenketel, vandaag zag het er naar uit dat het ik weer een heksendrankje ging brouwen en dat zag ik even niet zitten. Dus bracht ik deze ochtend met een lekker kopje thee door in alle rust, naast wat huishoudelijke taken. En stond ik zoonlief bij met zijn oorontsteking aan twee kanten...

Gisteren had ik nog een 'luie dag', maar vandaag is dat ver te zoeken. En dat terwijl ik me niet helemaal fit voel. Consultatiebureau, verloskundige, kapper, huiswerkbegeleiding en naar vereniging. Tussendoor huishoudelijke klusjes, boodschapjes doen, zoonlief aandacht geven en vooral veel corrigeren en troosten - wat heeft'ie vandaag? - en ik probeer ondertussen constant te ordenen wat eerst moet en wat eventueel later kan. Morgen weer zo'n vol programma en donderdag hebben we een logé, terwijl de hele zoldervloer vol ligt met kleertjes die ik nog moet ordenen en netjes op wil bergen. En de ramen zijn dramatisch vies en...
Ach, wat een drukte weer. 'Want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.'

Ik ben de site nog niet elders tegengekomen en daar moet nodig verandering in gebracht worden. Iedereen kent pinterest, maar waarom kent niemand welke.nl? Daar vond ik dit en ik ben meteen met de camera aan de slag gegaan. Lief hè?
En ik doe mee aan deze give-away... nu maar hopen dat ik win!

Voor de liefste moeder. Mijn moeder. 

Silhouetten, vormen... patronen. Nog steeds op zoek naar inspiratie, naast het ontdekken van instagram en het kopen van een mooi rokje. Dwaasheid natuurlijk (dat rokje), nu ik dik en acht maanden zwanger ben. Maar ik kon het niet laten.
Over inspiratie gesproken; kennen jullie 'Katie and Reuben' uit Australië al? Fantastische blog over het allerdaagse leven met fijne plaatjes om bij weg te dromen. 
Zo ver weg te dromen, dat ik nu haast de kruidcake in de oven tot as verwerk. En manlief had er juist zo z'n best op gedaan, als voorproefje op moederdag. (Gisteren ook al ontbijt op bed, zwijmel.)
Fijn weekend!

Vormen, silhouetten. Ik ben op zoek naar inspiratie en wil iets anders dan huisjes, vogeltjes, sterretjes of hartjes. Elders zag ik al plustekens, ook erg leuk. Maar ik wil graag iets 'nieuws'... Liefst ook nog heel basale, abstracte vormen, zonder op een stippel- of ruitpatroontje uit te komen...
Voor inspiratie (en het delen van mijn plaatjes) heb ik een account aangemaakt op Instagram. Dat zal altijd beter gaan dan dat twitteren wat ik nooit doe of facebook, wat ik helemaal niet snap. Stomme sociale media. 
Waar had ik ik het ook alweer over? O ja. inspiratie. Aan de slag dan maar!

Huisjes maken, stap 3! Klik hier voor stap één en twee. Morgen na de dienst (we gedenken de hemelvaart van Christus) gaan we richting Zeeland om daar drie verjaardagen te vieren. Hopelijk is het fijn weer om aan het water te zitten! 
Als ik om me heen kijk naar alles wat nog niet helemaal zo schoon en netjes is als ik wil en ik ondertussen de wasmachine hoor piepen, lijkt het me geen overbodige luxe dat ik voor moederdag dit inspirerende boekje 'besteld' heb (hé, man vroeg waar hij me een plezier kon doen, dus vandaar). In het verlengde hiervan en ter voorbereiding op de bevalling een inspirerend artikel op pagina 15!

Ik was, eerlijk gezegd, een beetje beledigd. De verloskundige schrapte met een resoluut gebaar mijn beroep van de controlekaart. Het was een ouderwets woord en bovendien klopte het volgens haar niet, want ik was 'ook nog moeder'. Nou, speciaal voor de verloskundige;
huisvrouw de huisvrouw zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ˈhœysfrɑu] Verbuigingen: huisvrouw|en (meerv.)vrouwelijke partner die thuis zorgt voor het gezin en de huishouding.

En elders;
huisvrouw degene die in het huishouden in hoofdzaak verantwoordelijk is voor de werkzaamheden in het huishouden, zoals boodschappen doen, eten koken, huis schoonhouden, wassen etc. en die niet tegelijk ook de hoofdkostwinner is.

Om het allemaal nog beroepswaardiger te maken, bij deze ook mijn 'werkluch' van vandaag; banaan-roeryoghurt-smootie met havermout, twee rijstwafels en een sinaasappel. En zoals elke hardwerkende vrouw die heeft, mijn gadget; de Tupperware sinaasappelpeller!


Onlangs berichtte ik al over mijn houten huisjes. En hoe meer ik om me heen kijk, hoe meer ik er zie. Ik vond ze onder andere op pagina 66-67 van de Bloomingville-catalogus. (En zag ze elders voor €24,95 staan!) Vol goede moed nam ik mijn 'dorpje' mee naar een snuffelmarkt, maar geen kip die ze kocht. Er waren er zelfs die - zucht - vroegen of het vogelhuisjes-om-zelf-af-te-maken waren. Dus ik besloot ze wat meer aandacht te geven. Zie hier stap 2 (stap 1 was zagen). Verf de huisjes. Als ik mijn sjablonen heb (hulde aan de kantoorboekhandel waar je in plaats van €7,95 aan verzendkosten gewoon aan de balie je bestelling op mag halen), volgt stap 3.

Blij en dankbaar. Daarmee omschrijf ik het beste hoe ik me nu voel. Soms hoor je van die nare berichten en het gaat altijd over iemand anders. Ik mag genieten van een hele lieve man - onlangs waren we drie hele jaren getrouwd! - en een lieve zoon, nog zo'n lief kindje op komst, fijne familie, de zon, een goede-veel-hoger-dan-gedacht-opbrengst op de vrijmarkt en toch niet het allerminst; de give-away van Marlous, een tegoed van €10 en gratis verzending van Moosmade. Ik bestelde de stempel 'klassiek hart wit' en een stempelkussen met rode inkt. En ik kreeg van mijn moeder opgespaarde vouchers voor een dagje uit, dus hebben we ook nog een fijn  en bijna-gratis dagje dierentuin in het vooruitzicht!