09072014 | regendag


Ken je de reclame van de TNT-postbezorger nog? (Iets als; 'Ben jij ook zo iemand die de dag doorneemt met de caissière ? Wordt TNT-postbezorger. Iedereen kijkt naar je uit!') Nou, ik ben er dus zo eentje. 
En iedereen die ik sprak vandaag, begon over het weer. Het is bijna lachwekkend dat we in dit kikkerlandje zo onder de indruk zijn van de regen. Toegegeven, het regende ook wel heel veel en heel hard.

Wij trokken ons er vandaag niets van aan. We zijn er lekker op uit geweest naar kringloopwinkels (mooi servies gekocht, waarvan ik nog niet precies weet wat ik ermee ga doen, jippie!) en ik snuffelde op internet naar een lekker recept terwijl de kinderen op bed een dutje deden. Vervolgens breide ik een stukje van een prachtige omslagdoek. (Zo moet'tie worden; overigens een heel handige site voor beginnende (af)hakers en breiers met duidelijke instructiefilmpjes enzo.)

Ik ben helemaal niet zo van de mooie dingen; losse haren, rissen armbanden, kettingen en sjaals shawls - staat toch tien keer chiquer - en aanverwante artikelen. Ik ben immers een moeder die hele dagen om haar kinderen zwermt en het zich niet kan permitteren bij het verschonen van de poepluier een punt van haar omslagdoek te laten dweilen door het smerige goedje of haren terug wil vinden in de maaltijd en kralenkettingen moet redden van de gewisse ondergang als de baby er liefdevol aan gaat hangen. Maar goed, ik ben overstag, voor één dagje dan. 
Komend najaar hebben we namelijk maar het liefst twee bruiloften. Voor bruiloft twee - die in oktober plaatsvindt - is het maar lastig de juiste kleding te vinden. Niet te koud, niet te warm... Heel efficiënt opende ik de jacht alleen. Zonder de kindertjes (anders kun je toch niet rustig door de rekken snuffelen). Zonder Reint ook, zodat ik de tweede keer mijn man alleen maar hoefde mee te loodsen naar winkels waar iets hing wat ik echt mooi vond en wat ik al gepast had. Dat scheelt een heleboel gedoe. En ik wilde mijn outfit op tijd in huis hebben, want tegen de tijd dat we terug komen van vakantie hangt er een veel te warme wintercollectie en vind ik natuurlijk niets in mijn maat in de uitverkoop. Aldus geschiedde.
Ik vond een heel elegante doch stoere jurk, een hele lange. Met een veel te hoge split opzij. 'Dat naai ik thuis wel even dicht,' dacht ik verblind door mijn enthousiasme. Maar wat als het koud is? Ik dacht aan een fijn wollen vestje, voor als de korte mouwen toch te koud blijken te zijn. Maar mevrouw-van-de-winkel had iets veel beters in gedachten. Een omslagdoek. Ze toverde een oudroze exemplaar tevoorschijn en het was beelderig. Ik paradeerde voor de spiegel en vond mezelf heel slank en mooi. Mannelijk als'tie is, vroeg Reint zakelijk wat het ding kostte. Ik wierp een vluchtige blik op het prijskaartje. En nog één. En nog één. 'Laat maar zitten,' zei ik beteuterd. Er werd het onfatsoenlijk hoge bedrag van welgeteld honderdnegenennegentig euro voor gevraagd. 'Dan doe ik het zelf,' ze ik monter. 
De jurk mocht wel mee naar huis.
Thuis trok ik hem later nog eens aan om te zien wat ik precies aan die split kon doen. Gruwelijk. De jurk had een lichte kokervorm en er was geen andere mogelijkheid dan hem over mijn hoofd aan te trekken. Mocht ik die split dicht willen naaien, dan kom ik er nooit meer in en zou de jurk me tartend aan blijven staren aan een hangertje. Daar was hij toch echt te duur voor. Gelukkig bedacht mijn moeder een mooie oplossing - met een stuk stof dichtnaaien die dan meeplooit, ze heeft er een deftig woord voor. Ga ik binnenkort proberen te realiseren. 

Voìla, eerste probleem opgelost. Ik ben maar vast begonnen aan de omslagdoek, want mijzelf kennende komt het nooit op tijd af als ik er pas in september mee begin. Elke dag minstens een rijtje heen en terug. Wordt het niet enig? En wat dacht je van de spreuk op het piepkleine tegeltje dat ik vond ik kringloop nummer zes? Ook al enig, toch?
Een beetje aanrommelen; zulke dagen vliegen voorbij. Ik wist niet eens dat het regende, tot de caissière me het vertelde.

3 opmerkingen:

 1. Wat heb je toch een leuke blog! Ik geniet echt van al je verhalen en schrijfsels. Gods zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mirjam,
  Ik kwam je blog tegen omdat ik google-de op 'split dichtmaken'. Wat schrijf je leuk! Ik ben ook een gelovige (thuisblijf) moeder dus ik zal je blog nog wel eens gebruiken voor inspiratie denk ik :) Maar.. ik vroeg me af of het je gelukt is om die split dicht te krijgen en wat dan dat dure woord is dat je moeder er voor heeft? Ik kom zo vaak leuke rokken tegen die bij nadere inspectie toch niet zo zedelijk blijken te zijn. Zou leuk zijn als ik daar eens iets mee kon. :)
  Groetjes
  Hester

  BeantwoordenVerwijderen