28012014 | over nieuwe jassen, eend en over hoe schaap verdween en weer gevonden werd

Soms heb je van die dagen dat je onvoorstelbaar druk bent. En als iemand vraagt waarmee, dan weet je niets te antwoorden. Ik heb een paar van die dagen achter de rug, maar gelukkig heb ik de foto's nog.
Ik schuurde een klok - hij lag erbij alsof zijn laatste uur geslagen had - en spoot hem zwart. Het resultaat mag er wezen. Verder vierde ik mijn verjaardag. Waar je ook erg druk kunt zijn. Ik geef vanavond een workshop en heb ook daarvoor voorbereidingen getroffen. Onder andere een vilten jasje voor een badeend. En toen begon de ellende.
'Wat is dat?'
'Wol, dat is de jas van een schaap.'
'Jas vannuh saap?'
'Ja.'
Stilte.
'Wat doe je?'
'Ik maak een jas voor de eend.'
'O.' (Hij verdwijnt en komt terug met een handvol boerderijdieren.)
'Jas?'
'Eh...'
Terwijl ik van de jas van de schaap een jas voor eend maak, speelt hij lief verder.
Maar dan ineens...
'Waaris saap? Waaris saap nou? Mama, wilt u asseblieft zorge hebben?' (= mij helpen)
En vervolgens ben je dus bijna de hele middag aan het zoeken naar een schaap. Die je uiteraard gewoon vindt tijdens het stofzuigen. Wat ik ook dus nog heb gedaan.

21012014 | samen delen, samen spelen
Dus ik ging vandaag naar een kringloop. En nog één. Wordt dat dan kringloops? Of kringlopen? Doet er niet toe. We hebben er in de stad wel tien. En kocht allerschattigste sandaaltjes - nog goeie ook - voor dochterlief. Hopelijk kan ze daar in de zomer al wat piepkleine wandelingetjes mee maken. En ik kocht een nostalgische versie van domino, die ik zonder pardon verminkt heb. Ook al staat er in neonletters op de met huishoudfolie verpakte verpakking; compleet! Tja. Er zijn misschien wel mensen op zoek naar een tweedehands dominospel. Dat is dan spijtig. Erg leuk toch, zo'n domino-labeltje?

Ik had begin dit jaar een opmerking gemaakt over mogelijke goede voornemens. Zoals geen nieuwe kleding meer kopen dit jaar. Laten we zeggen; ik streef ernaar. En met mijn zesentwintigste verjaardag in het vooruitzicht kreeg ik bijna spijt. Maar bij de kringloop verkopen ze ook kleding. Bijvoorbeeld een heel leuk shirt. Van Dept. €5,50. Koddig rokje van Only i.z.g.s.; €4,00. Dus ik kan straks in volle glorie op de stoel gaan staan om toegezongen te worden. In het tweedehands-nieuw gestoken.

En dan nog iets. Een paar weken - of maanden alweer - kreeg ik via via een tas vol bollen wol. Echte 100%-wol. Voor nop. Mevrouw wil graag weten of ik er wat van maak, anders is het toch weggegooid geld... Nou mevrouw; allereerst hartelijk dank. En bij deze; sprei in wording.

Van ruilen komt huilen. Niet waar. Wordt je blij van. En van geven ook. 't Is geven en ontvangen (niet nemen). Samen spelen, samen delen. Wordt vervolgd!

16012014 | nesteldrangIk heb nogal wat creatieve projecten open staan. Onder andere de babygym die mijn man maakte moest nog voorzien worden van wat 'hangers'. Ik maakte een keurige pompon, wat er natuurlijk erg leuk uit zag. Zag.
Vanmorgen riep zoonlief ontsteld; 'O nee, mama! Kommes hier!' Ik snelde naar de box. Dochterlief lag lieflijk en dolgelukkig te glimlachen in haar 'nestje'. Geen pompons in de box meer, dus. Maar wat wel? Daar moet ik nog wat op verzinnen.
Waar ik ook nog wat op moest verzinnen was een bestemming voor die mooie draadjes (ja, ik gooi bijna nooit wat weg)... Hier vond ik een geweldig idee, alhoewel ik werkelijk niet weet of het werkt. Ik gaf mijn eigen draai eraan met de kooitjes die in de gang hingen voor het enorme - nu naakte - raam naast de deur. Kunnen de vogels een mooi nestje bouwen.
Maar mijn nest is nog kaler dan voorheen. Net zoals haar koppie. Ik had die draadjes natuurlijk ook op haar bolletje kunnen plakken. Ha!

14012014 | school

Echt, af en toe snuif ik al een beetje voorjaar op. Wie weet slaan we de winter wel over. Eerlijk gezegd zou ik het heerlijk vinden; die somber ogende takken weer vol frisgroene blaadjes. Ach het heeft ook wel weer wat.
De echte decemberaccessoires zijn hier in huis verwisseld voor wat eh... kringloopvondsten. Het oogt een beetje schools, hè? Daar horen natuurlijk wat schriftjes bij. Met een zwarte stift gepimpt. Geïnspireerd door de dode bereklauw.  Nu nog een bestemming vinden voor de Lottoplaatjes. Ik denk dat het een serie labels wordt. Of hebben jullie nog ideeën?

08012014 | feest van esmee


Esmee vierde haar verjaardag. Met kleurige pluisharen van merinowol en even kleurige knopen. Laat ik de kralen van papier maché niet vergeten. Het was een heel gezellige middag met de zes dames. En het resultaat mag er zijn! Voor herhaling vatbaar! En... Wie volgt?

Ps. Dames, stuur even een mail voor nog meer foto's! En als je op de foto's in dit bericht klikt, verschijnt er een vergroting die je kunt opslaan...

03012014 | nieuw, nieuwer, nieuwstOp de valreep van het oude jaar trof ik in de schappen een heel leuk, fris en stijlvol tijdschrift aan. Een nieuw tijdschrift, á la France; 'LA MAISON Victor'. Vooral veel DIY's met de naaimachine. Maar het is meer. Beetje haken, beetje breien. Vooral veel mooie plaatjes. Inspirerend artikel.
Naaien in een nieuw jasje. Errug leuk. Was jij ook al van plan om de naaimachine af te stoffen en eindelijk (weer eens) te gaan gebruiken dit jaar? Dan is dit je kans! 

01012014 | nieuwjaar


Nieuw jaar.

Bij het nieuwe jaar horen goede voornemens als 'afvallen' en misschien in het verlengde daarvan 'hardlopen'.
Wij hebben ook voornemens. Bijvoorbeeld wensen op creatief gebied. We hopen velen te inspireren met onze workshops. We hopen zelf ook inspiratie op te doen. Meer foto's te maken. De naaimachine vaker te gebruiken. De 'granny' af te haken. De zolder eens 'leeg te werken' (want al die lappen stof en glazen potjes - je weet tenslotte maar nooit - en doosjes met prulletjes en mooie lintjes...), veel nieuwe recepten te proberen. Een jaar lang alleen maar zelfgemaakte cadeaus te geven. (Dat laatste is natuurlijk onhaalbaar.) De tuin in. En zo voorts.

Wat zijn jullie voornemens?
Misschien wel een jaar lang geen nieuwe kleren kopen, zoals zij deed (wel tweedehands of zelf maken). Of een jaar lang elke dag iets maken, zoals zij deed.

We weten niet wat de toekomst brengt. We wensen het beste!