25092015 | model gezocht :)


Om me niet te vervelen, heb ik weer iets nieuws bedacht. Mocht je en modellencarrière overwegen, lees dan verder.

Ik ben op zoek naar:
* een vrouw,
* vanaf 18 jaar,
* die wat tijd voor mij vrij wil maken,
* naar de Achterhoek wil komen,
* met haar face en de rest op facebook, instagram, DaWanda en weet ik niet waar allemaal durft te verschijnen,
* dan dus ook niet bang is voor een camera en
* mijn facebookpagina of instagram gaat liken / volgen als je daarover beschikt, en dit bericht daar ook op deelt.

Wat moet je verder doen? Ik wil graag UITERLIJK ZATERDAG 3 OKTOBER een mailtje van je met daarin je persoonlijke gegevens (naam, leeftijd) en contactgegevens (mailadres en mobiel nummer). En ik wil graag en foto van je.
Je mag je ook met een zus/vriendin/... aanmelden, dan kom je gezellig met z'n twee (niet meer a.u.b.).

Wat krijg je ervoor terug? Hele leuke foto's. 

We gaan echt geen gekke, onfatsoenlijke dingen doen... maar als je toch nog vragen hebt, hoor ik het graag! 

instagram

ps. Dat van die modellencarrière is natuurlijk een grapje. Het moeten vooral erg vrolijke plaatjes worden.

25082015 | updateIk blog niet meer zoveel. Komt omdat ik in een identiteitscrisis zit / teveel hooi op mijn vork neem / gewoon lekker aan het knutselen ben.

Kijk in mijn shop voor een te gekke woondeken, lieve knuffel of warme winterwant. En die tas, ook zo leuk. 

Verder vind ik het noemenswaardig dat ik voor het eerst in mijn leven sport. Dat mag je wel zeggen als je zeven weken één keer per week zwemt, toch? En dan echt op mijn jan-boeren-fluitjes, want is is puur voor de ontspanning en het trainen van mijn uitgelubberde buikspieren. Ik tel geen baantjes. Ten eerste omdat ik dan vast de tel kwijtraak, want ik gebruik dit uurtje tevens om aan heel veel dingen te denken en daarbij; ik ben niet van plan om tot twee dagen daarna met spierpijn te zitten.
Dat ik überhaupt een uur lang blijf drijven vind ik al heel tof. 

Ondertussen proberen we ons huis te verkopen, maar daar ga ik niet duimendraaiend op zitten wachten. De agenda groeit hier dicht, daar kan het onkruid in onze voortuin nog wat van leren.  Het verenigingsseizoen in de kerk is weer begonnen, afgelopen zaterdag hadden we een zendingsdag, waaraan ik ook mijn steentje alias wollen kussentjes aan bijdroeg. Maar tussen de activiteiten door probeer ik heel productief te zijn. Ik wil projecten af te maken - wat ook weer heel noemenswaardig is - waar mijn huishouding het dan uiteraard wint van mijn creativiteit. Kuch.

En toch blijf ik een chaoot. We hebben hier ons ochtendritueel en het naar-bed-brengen-ritueel, dan houdt het ook zo ongeveer op. Ik ga naar zolder om de was op te hangen en kom naar beneden met een genaaide rok, begrijp je wat ik bedoel? Soms lig ik dan in bed te bedenken wat ik allemaal nog had moeten doen. Daar dreig ik soms aan onderdoor te gaan, dus fluister ik mijzelf af en toe in; 'Liefje, wees niet zo streng voor jezelf. Ken je plicht, maar je moet ook dingen blijven doen die je leuk vind. En dat hoeft elkaar niet in de weg te zitten.' Of iets dergelijks. 
Ach ja, zo gaat dat bij mij.

En om me dan niet te vervelen, heb ik weer iets nieuws bedacht. Maar daar schrijf ik even een speciaal berichtje voor. Mocht je en modellencariere overwegen, houdt dan de boel goed in de gaten via facebook, instagram of hier...

14092015 | onderzoek


Onlangs kreeg ik de vraag om mee te werken aan een onderzoek naar thuisblijfmoeders en - vaders. Ze willen weten hoeveel je zou 'verdienen' aan salaris, wie dat dan ook zou moeten betalen. Ik werkte eraan mee en mij werd verzocht dit ook te delen met anderen. Voíla. Doe je mee? Klik dan HIER.

Ik weet niet hoe waarheidsgetrouw zo'n onderzoek ik, want zeg nou zelf; hoeveel uur per week besteed jij aan het uitzoeken van kleding en haren doen van de kinderen? Hoeveel uur verleen je medische zorg (van pleisters plakken tot het geven van medicijnen)? Maar goed, het komt er vast op neer dat ik een meer dan zestigurige werkweek heb. Alleen al met opvoeden ben je constant bezig. 

Anderzijds vraag ik me af of mijn taak te vergelijken is met een baan. Kijk, een Nobel-prijs voor mijn inzet zou niet misstaan, maar salaris?
Overigens hoef ik voor mijn huisvrouwenbestaan geen salaris. Het is - naar we hopen - een vrijwillige en duurzame investering voor de toekomst van onze kinderen en uiteindelijk de maatschappij. Ik denk niet dat dergelijke onderzoeken de regering ervan overtuigen dat niet alle moeders hoeven te werken. Ik wil hiermee ook niet bewijzen dat ik ook waardevol ben op mijn plaats hier thuis, want dat geloof ik nou onderhand wel. Ik denk niet dat cijfers en euro's uit kunnen drukken welke 'marktwaarde' ik heb. Kunnen ze dat überhaupt?

Het zette me wel weer aan het denken over mijn time-management. Ik ben namelijk niet heel goed in het kijken op de klok. Hoeveel uur ben ik bezig met het wassen en poetsen? Geen idee, ik houd dat niet zo bij. (Moet dat?) Nadeel van deze flexibiliteit en vrijheid is dat het ook allemaal in de soep kan lopen. 
Vanmorgen heb ik bijvoorbeeld in plaats van als een tornado door het huis te gaan, met twee vriendinnen koffie gedronken. Dat kan gewoon. Hoe heerlijk is dat? Nadeel is dat ik vervolgens nu niet meer vooruit te branden ben, omdat ik niet in m'n maandagmorgen-flow zit. Haha. We proberen er nog iets van te maken. Gewapend met poetslap en emmer sop op naar de porseleinen troon en de rest van het sanitair. We hebben tenslotte de hele week nog om de schade in te halen. 

Fijne maandag!

04082015 | postVandaag ging er een pakketje op de post naar Atelier de Vier Jaargetijden.
Ik maakte drie stempels voor Thea, waaronder het logo. 

Mocht je ook ergens een stempel van willen, neem gerust contact op. Het was even een geworstel om het onder de knie te krijgen, maar nu kan ik nagenoeg alles in stempelvorm maken. Klik hier voor meer informatie.

Leuk, leuk, leuk. Om bijvoorbeeld een labeltje te bestempelen met je eigen naam of een mooi plaatje. Leuk om cadeau te geven ook. (Ik heb voor alle drie de kinderen een stempel van hun naam bijvoorbeeld.) Ik zit eraan te denken om een workshop 'stempel ontwerpen'  aan het 'assortiment' toe te voegen. Wie weet... Eerst maar eens de weefworkshop op touw zetten (leuke woordspeling zeg).

Thea, bedankt voor je bestelling en veel plezier met je pakketje!


01092015 | wijze woorden in septemberDe 'r' is weer in de maand. Die van rust, reinheid en regelmaat.

Ik moet zeggen dat we altijd wel een ritme hebben, ook al is het vakantie. Omdat het gewoon beter is. Prettig ook. Regelmaat brengt rust in de tent ook al ga je niet kamperen
Maar nu moet ik eerlijk zeggen dat die rust dan weer makkelijk verdreven wordt door allerlei wilde plannen. Of gebrek aan tijd. Of allebei. (Zou er een verband zijn tussen die twee? )

Wat ik altijd hard roep en in de vakantie heb ervaren is dat het zo heerlijk is om de tijd voor dingen te nemen. Niet zo gehaast te zijn. Je zou denken dat ik alle tijd van de wereld heb, maar zo voelt dat voor mij niet. 
Ten eerste ben ik een chaoot, dus werk ik lag niet zo efficiënt. Ten tweede ben ik creatief. Wat me ook gigantisch druk maakt, omdat ik teveel ideeën heb. Die probeer ik tegenwoordig vast te leggen op pinterest, dan hoef ik het niet allemaal te onthouden. Zo heb ik ook minstens vijf notitieboekjes her en der liggen waarin ik tekeningetjes maak of aantekeningen noteer. 
Het helpt, maar niet genoeg.

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik kan het mezelf maar niet afleren; 'even wachten', 'even dit en dat' en 'wil je dat even (niet) doen'. Alles maar even. Want we moeten doooooor. Maar waarom toch?
Waarom leg ik de lat zo hoog voor mezelf, om alles zo snel mogelijk te doen? Gevaar is dat je dan ook minder aandachtig bent, bijvoorbeeld. Je stoot in de gauwigheid je teen. Of laat iets vallen omdat je teveel mee de trap op wilt lopen (stel je voor dat je twee keer moet lopen, zeg). Je bent sowieso sneller geïrriteerd. Ik weet het, ik weet het.

En daarom... geniet ik extra van een zaterdag zoals we de laatste tijd - gelukkig - wel vaker hebben. Wandelen op de hei, een rondje in het bos,... Want je kunt altijd wel wat bedenken om thuis te doen. Maar bedenkt het maar eens om even niet te doen. 
Wat daarbij helpt? Naast de bekende drie van rust, reinheid en regelmaat, pleit ik voor een vierde 'r; ruimte. In de natuur het liefst. Aandacht voor de paarse heide, een dood torretje, honderden takjes, vliegers, de zon en de wind. Zelfs dan moet ik de neiging onderdrukken iets te willen bereiken. Gewoon 'rondsloffen' is heerlijk. Echt. Gewoon een uurtje van je af kunnen kijken. 
Maar ook ruimte in de dagplanning. De tijd nemen om een kopje thee te drinken 's morgens. Uit school samen gaan zitten. Een spelletje doen. Voorlezen. Voeden. Ík heb in geen tijden ene boek uitgelezen, ook zoiets. 

Ik ga mijn best weer doen. Echt. Nog tips?