26052016 | warme wollen winterdekens

Wie wil dat nou niet tijdens een hittegolf; een warme wollen winterdeken... niet? Ze hangen hier aan de waslijn; voor de "hip @2eHANDS kinderkledingbeurs die gepland staat op 1 oktober (in Zelhem). 

De wat? Vriendinnen van me organiseren een kinderkledingbeurs met tweedehands kleding en allerlei leuke kraampjes, waaronder ik dus met vooral veel vintage wollen dekens en mooie en fijne dingen die ik ervan maak; kussens, jassen, handschoenen, theemutsen, enzovoorts. Aangezien de beurs op 1 oktober is, sta je dan - bij leven en welzijn - op het punt de winterperiode in te gaan. En dan is zo'n wollen deken zo gek nog niet. Maar hé, zo'n deken is ook nog niet zo gek als picknickkleed, speelkleed of gewoon voor het mooi voor over het voeteneinde van je bed, bijvoorbeeld. De kleurtjes lenen zich ook voor deze tijd van het jaar. De mintgroene - met een prachtig patroon - deed het bijvoorbeeld uitstekend op de 'set' van de fotoshoot van gisteren

Niet alleen winterse sferen hier, het is ook volop zomer met zwembad, plakhandjes en veel limonade. Heerlijk om buiten te eten (scheelt weer dweilen) en het is dubbel genieten, als de kinderen zich zo goed vermaken hier. 

Fijn weekend!

25082016 | summervibes
In wijngaard Duetinghem 838 heb ik vanmiddag met twee lieve meiden de zomer gevierd. Meteen voor de wijnboer wat flessen op de foto gezet. Heerlijk weer, fijne sfeer.
En vooral ook veel kleur. Van de groene wijngaard met het frisse fruit, naar een verlaten kas met heel mooi licht en de stoere kleurenexplosie van graffiti op het industrieterrein. Die kas was trouwens nog wel een dingetje, want wat was het daar warm! Het stond ook helemaal niet op de planning, maar op weg naar de wijngaard passeerden we de kassen en het licht is daarin altijd zo mooi... We zijn naar binnen gekropen (in combinatie met de graffiti lijken we nu professionele krakers) en hebben er snel wat plaatjes geschoten. Aangezien de zolen van onze gympen smolten - bijna dan - zijn we maar weer snel naar buiten gevlucht, waar 32 graden Celcius dan ineens heerlijk koel lijkt.

Eindelijk ook mijn instax mini weer gebruikt en ik ben sinds kort in het bezit van een analoge camera (canon ea-1 program) waarmee je dus nog op z'n ouderwets foto's maakt op een filmrolletje. Nog even wachten hoe die eruit komen te zien, want het rolletje is nog lang niet vol. Maar o, wat wil ik ze graag zien!

23082016 | lekker weertje koekepeertje


Bikini's uit de kast en vergeet je niet in te smeren, joehoe lekker weertje, koekepeertje. Wij genieten er hier in ieder geval van, al is voor de oudste de school weer begonnen.
Zomaar even een huis- tuin- en keukenblog met de foto's die ik afgelopen weken maakte (wat moet ik er anders mee). 

Met de tarwekorrels - als echt buitenmens weet ik niet eens zeker wat het waren - kon ik eigenlijk net niks, dus heb ik ze weggegooid.  Niet voordat ik de kinderen uitgelegd heb wat kaf en wat koren is - met een mooie Bijbelse les erbij. Is het toch niet helemaal doelloos gegroeid (en verdwaald in onze tuin). Dan de pruimentaart. Ziet er beter uit dan dat'tie smaakte, als je niet van zuur houdt. Misschien ben ik een zuurpruim of juist een zoetekauw, maar ik houd me aanbevolen voor een wat smakelijker recept. Of misschien waren mijn pruimen nog te zuur. Deze taart was overigens naar het recept dat ik hier vandaan plukte. Wel heel tof om die bodem te maken met die verdikte vanillekwark; dat onthouden we!


Geen eigen oogst, maar wel heel leuk buiten; de barbecue. Ik ben eigenlijk niet zo'n roofdier, maar dit was lekker. En vooral gezellig bij de vrienden in de tuin. Misschien toch maar eens zo'n ding aanschaffen. Vooral dat roken was lekker, met belachelijk dure snippers hout, maar dat gaf dan wel weer een heerlijk smaakje. De volgende keer hakken we de spaanders zelf, besloten onze stoere mannen. 

17082016 | familyshoot

Vanavond heb ik Janice en haar gezin op de foto gezet. Ze had de give away op instagram van een tijdje terug gewonnen en bij deze verzilverd. Hier een kleine indruk van dit heerlijke gezin. 

17082016 | DeventerAl jaren roepen mijn nicht en ik dat we eens samen een dagje uit moeten. Gewoon wij tweetjes. We spraken elkaar eigenlijk alleen maar op de verjaardag van onze opa, maar dat was ook maar één keer per jaar. En dan waren er ook nog zoveel anderen die je wilde spreken... We wonen te ver uit elkaar om even aan te wippen. Maar eindelijk kwam het ervan. We planden ons uitje op maandag - achteraf niet de beste keuze om een stad te bezoeken natuurlijk - en kijken nu terug op een geweldige dag, die veel te kort was. 

10082016 | terugblik op een fijn feestjeHet is alweer even geleden, maar 7 juli trouwden mijn schoonzus en zwager. Bij deze nog wat foto's.

Het lijkt me heel leuk om zo'n hele dag vast te leggen - alleen al voor het sfeertje van tule, kant en al het fijne en blije en natuurlijk de mooie emoties, maar dan zonder dat je heel de tijd ook je kind uit de gracht moet houden enzovoorts. Nu schiet je elke keer plaatjes tussendoor en als daggast wil je natuurlijk ook van zo'n dag genieten, zonder dat je met zo'n camera rondloopt. 

Dus als je nog iemand weet waarbij ik zo'n mooie dag mee mag 'kijken'...?

09082016 | giveaway facebook
Gisteren plaatste ik een verslag over ons bezoek aan Cactus Oase in Ruurlo. Nu mag ik iets heel leuks weggeven namens Bert en Anny: een volledig verzorgd uitje voor het gezin in Belevingspark Cactusoase. Hier wat meer informatie:

Wat kun je winnen?
Een volledig verzorgd uitje bij Cactus: met gratis entree voor het hele gezin (ook opa en oma mogen mee), drinken met wat lekkers en een cactus. Dit alles op vertoon van de cadeaubon die je toegestuurd wordt.Kijk op de site of lees mijn vorige bericht om een indruk te krijgen van wat je allemaal kunt doen.

Wat moet je daarvoor doen?
1. Like de facebookpagina Cactus Oase Anny en Bert van der Meer
2. Like de facebookpagina van Mevrouw Wispeltuut
3. Like en deel het give-away bericht op facebook

Volgende week maandag 15 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. Succes!


08082016 | Cactus Oase


Wij gingen onlangs dus naar de Cactus Oase in Ruurlo. Heel leuk was dat. Maar echt. Het welkom, het licht. De speurtocht en de treinen. De tentoonstelling van Historische vereniging Old Reurle.  De speelplek. De dieren. Echt. Heel. Leuk.Mocht je de komende - herfstachtige - dagen je achter de beslagen ramen zitten te vervelen, dan raad ik je dit uitje aan. Voor jong en oud. Je bent er zo drie uur zoet en dan hebben de kinderen nog geen zandtaartjes gemaakt in de wigwam. Hier een indruk van ons regendagje.

03082016 | thuis in een buitenhuis

Weer thuis. De afgelopen vijf blogs werkten op therapeutische basis, zodat ik weer verder kan zonder Schotland. En ondertussen heb ik weer genoeg stof tot schrijven.  Afgelopen maanden was het was rustig hier. Geeft niets, want dit is pure liefhebberij en zodra het een verplichting wordt, draai ik de boel op een lager pitje. Maar eenmaal thuis in ons nieuwe huis, heb ik weer ontzettend veel plannen en zin in schrijven. Het is ook leuker foto's maken met een doel. En aangezien het sinds thuiskomst wisselvallig is, wat betreft het weer, heb ik ruim de tijd om te hobby'en. Tenminste, als ik niet de hond uitlaat. Want ja, we hebben dus een hond. Sepp. En Sepp helpt mij om elke dag, tenminste twee keer een ommetje te maken (de andere keren doet manlief het). Gezellig met z'n allen een rondje het bos in. Het is dan ook enorme luxe dat we zo van onze oprit het bos in lopen, natuurlijk. Ik geniet er elke dag nog van. De ruimte om het huis, de kinderen die vaker en langer buitenspelen, waardoor ze ook nog eens hun energie beter kwijt kunnen en verdelen, het uitzicht vanuit de keuken en de serre... Maar voordat iedereen zich blind staart op het fantastische 'buitenleven'; het heeft ook een andere kant hoor, maar daarover later meer.Nog even aandacht voor mijn hippe vintage uitlaattas. Ik liep maar rond met de beloningssnoepjes (Sepp moet nog veel leren), tot ze haast verpulverd waren tegen de tijd dat meneer een uitwerpsel bakte. Ineens viel mijn oog op het kringloop-ding en nu kan ik zelfs mijn sleutelbos meenemen. Hoe tof is dat?

02082016 | Schotland V


Ben je in Schotland, dan ben je bij Loch Ness geweest. Het monster liet zich helaas niet zien, maar Fort August met haar sluizen en alle leuke winkeltjes daar, hebben dat ruimschoots gecompenseerd. Ik werd verliefd op de (Schotse) kinderboeken als 'Katie Morag' en vooral Belle & Boo. Jurkjes, wandstickers, boekjes, knuffels en lijstjes... Dille & Kamille verkoopt kaarten hiervan, die ik altijd al stuurde bij geboortes. De plaatjes zijn 'zoet', maar niet te tuttig. Juist ja. Ik mocht helaas niet fotograferen in de winkels.